ДСС: Србија се повлачи пред Зукорлићем

0

Несумњиво је да је појединим западним центрима интерес да дестабилизују Србију. Нажалост, актуелна српска власт им бројним неодговорним одлукама иде на руку. Једна од таквих је погрешна и кратковида одлука председника Владе Александра Вучића да у случају бесправне градње у Новом Пазару суспендује закон и да се држава повуче пред претњама силом Муамера Зукорлића. Њоме се само краткорачно, локално и привидно решава један проблем, а зато што се то чини незаконито неминовно отварају многобројни други.

Велика је заблуда да селективна примена закона и нарушавање принциша једнакости грађана пред законом може да остане без озбиљних политичких последица, последица на укупно стање српског друштва и стабилност државе.

Не сме се заборавити уставна одредба да је „владавина права основна претпоставка Устава“. Нема опасније поруке грађанима и веће претње стабилности државе од праксе државних органа да не поштују Устав и законе, да стварне афере не решавају или решавају незаконито, устукнувши под притисцима и претњама политичара и криминалних кругова.

 

 

ДСС

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*