ДСС: Влада Србије хитно мора да објасни вест о одржавању НАТО војне вежбе у Србији

0

Демократска странка Србије (ДСС) затражила је данас од Владе Србије да хитно званично објасни вест да ће следеће године у земљи бити
одржана војна вежба НАТО-а.
Радио Слободна Европа објавила је да ће следеће године бити одржана војна вежба НАТО-а у Србији, што је потврђено у Министарству одбране. Србија је до сада кроз Партнерство за мир као посматрач учествовала у 20 војних вежби НАТО-а.
„Влада је дужна да свим грађанима Србије, а најпре породицама жртава НАТО агресије и оних који су умрли од последица бомбардовања осиромашеним уранијумом, објасни који су разлози да НАТО први пут одржава војну вежбу у некој од држава које су озваничиле своју војну неутралност“, наводи се у саопштењу.

ДСС је оценио да развој сарадње Србије с НАТО-ом и Организацијом договора о колективној безбедности (ОДБК) није сразмеран и да указује на одступање Србије од политике војне неутралности и „клизеће увлачење Србије у НАТО“.

Та странка позвала је министра одбране Александра Вулина да се обрати јавности и разјасни да ли је променио став да је „НАТО зло“.

Бета

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*