Дуда Ивковић: „Ако не реагујемо, држава ће да буде уништена. Вучић рачуна на још два мандата“

Никада нисам подржавао режим Слободана Милошевића, али као национални селектор нисам могао да изађем и водим кампању против Милошевића. "Је л' Сале (Ђорђевић) треба да изађе из Михена и каже да је против Вучића?", поручио је наш прослављени кошаркашки тренер Душан Ивковић

0

Прослављени кошаркашки тренер Душан Дуда Ивковић каже да не ради у интересу Саше Јанковића, него у интересу грађана Србије, јер је заштитник грађана у оставци, по његовој оцени, најбољи човек за функцију председника – онако како то прописује Устав. Ивковић је рекао и да се стиди актуелне власти, те да је у земљи завладао страх на сваком кораку.

Ивковић је у Новом дану телевизије Н1 рекао да ничим није везан за Сашу Јанковића, и да га познаје тек два месеца, али да га је општа ситуација у земљи „натерала“ да подржи Јанковићеву кандидатуру за председника.

Лична мотивација му је, како каже, била то када је у новинама прочитао да је Александар Вучић најавио оставку у случају да на председничким изборима не победи кандидат СНС-а, јер не жели кохабитацију, односно да му председник „звоца“.

„Пратећи оптужбе против Саше Јанковића, јављала се симпатија према човеку којег не познајем, али који није подлегао притисцима власти (…) То је најбоље могуће решење за Србију. Видим гомилу ствари – да људи говоре да нема политичко искуство, да не би требало да изгори. Он је образован човек, има радно искуство, није имао ниједну замерку радећи свој посао, тако да за оно што наша светиња, наш Устав, дефинише као рад председника, не постоји бољи човек“, сматра Ивковић.

Објашњава да је био тотално аполитична личност, док није доживео блаћење.“Могао сам да добијем плац на Дедињу, и вероватно је за то требало да подржим власт Слободана Милошевића. Од једне једине власти никада ништа нисам добио. Могао сам лако да будем близак локалној самоуправи на Звездари и живим као пензионерска биљкица, окружен мојим голубовима, мојим псима, мојим пријатељима и плаћам неке минималне порезе“, наводи Ивковић.

Ивковић каже да се стиди комплетне актуелне власти, као и одлазећег председника Томислава Николића, који је изабран упркос сумњивој дипломи и томе што не говории ниједан страни језик. Он подсећа да је СНС на власти већ пет година и верује да премијер Александар Вучић рачуна на још два председничка мандата, што би у збиру било 15 година владања.

„Ако не реагујемо, држава ће да буде уништена. Комплетно се земља распродаје. И сада овог момента тај микроциљ који би био минимум је Саша Јанковић. Не решавамо све проблеме Сашом Јанковићем као председником, али то значи да треба да народу вратимо веру у себе, да повратимо достојанство, да се створи ново језгро, да се појаве најквалитетнији нови људи“, каже Ивковић и истиче да очекује сигурну победу Јанковића у другом кругу председничких избора.

„Да, ићи ћу и го, и бос, и верујем да је ово кључни моменат. Указала нам се шанса да подржавамо одређену личност која ће да нам врати бољу земљу и бољи живот (…) Сигурно је да нећу да станем, мислим да радим нешто, не у интерсу Саше Јанковића, него нашег народа“, верује Ивковић.

На замерке да се никада јавно није супростављао режиму Слободана Милошевића, Ивковић одговара да никада није подржавао тај режим, али да као национални селектор није могао да изађе и води кампању против Милошевића. „Је л’ Сале (Ђорђевић) треба да изађе из Михена и каже да је против Вучића. Не, треба да ради програм да наша репрезентација буде што боље пласирана на Европском првенству“, каже гост Новог дана.

Он подсећа и да је у време Милошевића, али и у време када је Драган Ђилас водио Кошаркашки савез, радио волонтерски, и да је уложио велику количину сопственог новца у припреме кошаркашке репрезентације.

Тврди и да су, док Драган Ђилас „није рекао неке ствари“, Кошаркашком савезу били ускраћени сви спонзори и све дотације, као и да Вучић тренутно директно гура Божу Маљковића у Олимпјски комитет Србије.

НЕДЕЉНИК

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*