Дуда Ивковић: Вучић је положај председника Србије прогласио за функцију са које се звоца

ЛЕГЕНДАРНИ ТРЕНЕР ОБЈАВИО ДА ЋЕ - АКО ТРЕБА „И ГО И БОС“ ПОДРЖАВАТИ КАНДИДАТУРУ САШЕ ЈАНКОВИЋА

0

ПРОСЛАВЉЕНИ кошаркашки тренер и бивши селектор репрезентације Душан Ивковић рекао је данас у Београду да ће „и пешке и го и бос“ да подржи председничког кандидата Сашу Јанковића, оценивши да је то у овом тренутку једини спас за Србију.

Ивковић је у дугачком обраћању новинарима детаљно говорио о својој одлуци да подржи Јанковића, одговарао је и на нападе таблоида, али је највише времена посветио причи о томе у каквој се ситуацији Србија налази, односно страху који се увукао у грађане.

„Два су разлога зашто сам се одлучио да подржим Јанковића. Прва је изјава нашег премијера (Александра) Вучића да не жели никакву кохабитацију ако изгуби изборе јер не жели да му било ко звоца. Дакле, истог момента је улогу председника поистоветио са звоцањем… Имали смо три пута парламентарне изборе у последњих пет година и сада је ваљда рачуница: два председничка мандата 10 година, успећемо у једној диктаторској држави да урадимо све“, рекао је Ивковић новинарима у Медија центру.

Легендарни тренер је објаснио и други разлог зашто је одлучио да подржи Јанковића.

„Држава се продаје и распродаје, али ми имамо државу и боримо се и желимо да се боримо. Други разлог за подршку Јанковићу је то што мислим да му људи верују. Моје дело, радећи у земљи и иностранству, нема ниједну мрљу. Нико не воли ову земљу више него што је ја волим. Мислио сам да ћу својим обраћањем људима који живе у јако тешким условима да повратим осмех. Желим да створимо језгро, нуклеус, нешто ново и здраво, што ће да подигне ову државу. Не тренутно, али што ће да промени расположење“, рекао је Ивковић.

Таблоиди и поједини медији су почели да пишу о легализацији Ивковићеве куће одмах пошто је тренер говорио на конвенцији Јанковића.

„Ја лично ћу, после свега, пешке, го и бос, да подржим Сашу. Све моје снаге биће усмерене према Саши Јанковићу, јер је он у овом тренутку једини спас за нашу драгу земљу“, рекао је Ивковић.

БЕТА

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*