Душан Дуда Ивковић: Ово је убедљиво најгора власт под којом сам живео

Око 2.000 грађана учествовало је у протесној шетњи центром Ниша коју је предводио председнички кандидат Саша Јанковић, а потом је испред Нардоног позоришта почела конвенција.

0

– Имао сам среће да предводим најбоље кошаркаше на свету и поносим се тиме. Али сад сам у мојој 74. години приморан да се заједно са вама борим против ове власти. Ово је убедљиво најгора власт под којом сам ја живео – рекао је на скупу један од најуспешнијих европских тренера свих времена Душан Дуда Ивковић.

Јанковић је са својим присталицама и Нишлијама који га подржавају пре конвенције кренуо у шетњу са платоа испред Тржног центра „Калча“.

Нишлије су носиле транспаренте „Људи које чекамо смо ми“, „Подсети ме шта то беше Устав“, „Ако вам је добро онда ништа“.

У колони су и бубњари, а поједини грађани су дували у пиштаљке. Поједине Нишлије са прозора аплаудирају и поздрављају Јанковића.

Међу окупљенима су некадашњи премијер Зоран Живковић и вођа Покрета слободних станара Ниша Ђокића Јовановић.

Нишлијама се осим Ивковић, обратио и глумац Никола Којо, а говориће и генерал у пензији Срето Малиновић, социолог и лидер Удруженог покрета слободних станара Ђокица Јовановић, као и рок музичар Никола Чутурило.

Јанковићев изборни слоган је „На нашој страни“, а на изборном листићу је под редним бројем један.

БЛИЦ

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*