Душан Микља: Београд је био проходнији за време рата

0

Он је изјавио да се обично уочи избора невероватно умножавају радови, али никада у овом обиму и на овако хаотичан начин

Ретко ко се бави израчунавањем колико кошта сав тај саобраћајни хаос, потрошња бензина, нерава, кашњење на посао, сигурно све то има цену која није мала, иако власти о томе не говоре, сматра новинар и писац Душан Микља.

Гостујући у прелиставању штампе у Новом дану, он је изјавио да се обично уочи избора невероватно умножавају радови, али никада у овом обиму и на овако хаотичан начин.

„Мени се чини да су сви радови приређени да би се створио утисак великог рада, али нисам сигуран да су у праву, грађани све теже то подносе и све почиње да личи на злостављање. Београд је био проходнији у време рата него сада, а то заиста звучи парадоксално“, изјавио је Микља.

Додао је да сматра да ће се власт одлучити за изборе.

„Можда ћу погрешити, али верујем да су све одлуке које треба да се саопште већ донете, а одржавање напетости је непотребно, али партијски врло пожељно. Ако ви одлуку која је позната одлажете, то значи да посматрате партијски а не општенационални интерес“, сматра он.

Микља каже да чак и приређивачи избора признају да избори нису потребни и да постоје важније ствари, али додаје да је то као режирање филма и да је „сада понуђена брига хоће ли бити избора и ко ће бити кандидати“.

„То је за мене, као и много шта у овој земљи предмет манипулације“, каже он.

Сматра да је прича о сениор картицама постала „средство стварања утиска“.

„Вест о једнократној помоћи, епохалној, митској помоћи од 5000 динара, данима се понављала, а то се ради само када је реч о неким планетарним појавама. Тако често понављање те вести, по мом мишљењу, одузело је карактер саопштавања, а постало средство стварања утиска“, истиче Микља.

Додаје да су сениор картице, социјалне картице и једнократна помоћ „завођење пензионера“.

„Преовладала је реч повећање, иако је то само враћање нечега што је отето. Нико није питао пензионере да ли ће се тога одрећи“, каже гост Новог дана.

 

Недељник

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*