Душан Петричић одговорио Политици и кабинету премијера

0

О томе да ли Политика наставља сарадњу са мном, ваљда се и ја нешто питам, изјавио је данас ФоНету карикатуриста Душан Петричић и нагласио да не би да се меша у дијалог који се у протекла 24 часа одвија између вршиоца дужности главног и одговорног уредника Политике и кабинета премијера Србије.

Пошто га, међутим, и једна и друга страна помињу и врло прецизно квалификују, Петричић објашњава да има потребу да само кратко прокоментарише неке од тих квалификација и најпре одбацује приговор да прилоге не шаље на време.

Петричић подсећа да Политика у данашњем броју најављује да, упркос чињенице да је јако скуп сарадник који никад не шаље своје прилоге на време, а на шта су константно покушавали да га наведу, наставља сарадњу са њим.

“Пошто се овим послом бавим више од 50 година, у разним штампаним медијима овде, у Kанади и Америци, и пошто је поштовање рокова нешто без чега штампа не може да опстане, одавно бих био одстрањен из овог посла када бих био нетачан, неуредан и непрофесионалан”, истиче Петричић.

Према речима Петричића, претходни уредници Политике, Драган Бујошевић и Љиљана Смајловић, никада нису, за седам година, имали проблем са његовим кашњењем.

“Нови ВД је покушао да ме упристоји, што, наравно, нисам могао да прихватим”, указао је Петричић, јер је нелогично да актуелну кариктуру за дневну новину достављам два дана унапред.

“А на офуцани коментар како сам скуп аутор, смешно ми је да уопште одговарам”, узвратио је Петрићић.

У сваком случају, поручио је Петричић, о томе да ли Политика наставља сарадњу са мном, ваљда се и ја нешто питам.

Петричић је на крају, осврћући се на поруку из премијеровог кабинета, да и кабинет и премијер поштују његово право да излива своју личну мржњу према Александру Вучићу, пошто живимо у слободној и демократској држави, поставио питање: „Имају ли они у кабинету на платном списку психолога или психијатра који неким најновијим медицинским методама и инструментима утврђују и мере мржњу код нас критичара?“

 

 

 

Н1инфо

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*