ДУШАН ВУЈОВИЋ ПОДНЕО ОСТАВKУ: Нови министар финансија Синиша Мали

0

Душан Вујовић поднео је оставку на место министра финансија у Влади Србије, а како Kурир сазнаје, нови министар финансија биће Синиша Мали.

Иако је одлуку да напусти Владу Србије донео знатно раније, неколико наших извора из Немањине 11 нам је открило да је Вујовић прошле недеље уручио оставку премијерки Ани Брнабић, а она ће ових дана, како то налаже Закон о Влади, да је проследи председници Скупштине Србије Маји Гојковић.
– Вујовић је у последње време ретко и долазио у Немањину. Може се рећи да је већ дуго по страни. Сви у Влади су одавно знали да би тако нешто могло да се деси. Он је прошле недеље оставку формално упутио премијерки, и то без велике помпе. Сад је остало да му парламент констатује оставку – објашњава наш извор

Вујовић није одговарао на наша питања, а у његовом кабинету нам је кратко речено да такву информацију – немају.

Наговештај да је Вујовићева оставка већ на столу председнице Владе била је тема и пре десетак дана, и то у парламенту, када је премијерка Брнабић одговарала на посланичка питања. Мада није желела да потврди информацију, она је вешто припремила терен да је тако нешто очекивано.

Не разумем зашто је реконструкција тако табу тема – упорна је била премијерка, уз опаску да је нормално да ако неко има неких проблема, здравствених, породичних или не даје себе у пуном капацитету, не буде више члан Владе.

Брнабићева је потврдила и да Вујовића није било једно време у земљи, али је то образложила службеним путем у Вашингтон, где је био на разговору са ММФ.
Закон дефинише да министар упућује оставку најпре председнику Владе, који је затим прослеђује председнику Скупштине. Парламент на првој наредној седници без расправе прима к знању да је министар поднео оставку и тиме му престаје мандат. Министар може и образложити оставку Скупштини.

 

kurir

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*