Дутерте: „Усрећило би ме да убијем 3 милиона наркомана“

1

Филипински председник Родригио Дутерте појачао је крваву анти-крминалну реторику поређењем Хитлеровог масакра милиона Јевреја са својом амбицијом која би га „усрећила уколико успе да побије три милиона зависника“

Дутерте је то изјавио по повратку из Вијетнама где је разговарао са тамошњим лидерима о начинима борбе против наркотика, преноси АП.

– Хитлер је убио три милиона Јевреја, а ми имамо три милиона наркомана. Био би срећан ако би их све побио – изјавио је Дутерте позивајући се на процену филипинске владе о броју препродаваца и уживаоца наркотика на Филипинима.

Дутерте каже да његове јавне претње смрћу служе како би застрашиле дилере дрогом и навеле их да престану тиме да се баве као и да обезхрабнри потенцијалне кориснике.

У својој предизборној кампањи, Дутерте је обећао да ће побити толико дилера и корисника дроге да ће „моћи да нахрани све рибе на обалама Маниле“, као и да ће их убијати вешањем, јер „не жели да троши струју на њих“, преноси АП.

Док су Хитлерове жртве били невини људу, Дутерте тврди да је његов циљ „да “излечи“ своју земљу убијањем криминалаца“ преноси АП.

Информер

1 КОМЕНТАР

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*