Два милиона миграната незаконито добило 1.55 милијарди € путем анонимних дебитних картица

0

Мађарске власти путем своје службене странице тврде како је два милиона миграната примило 1.55 милијарди евра на анонимне картице, што се сматра тешким кршењем закона.

Већ раније су многи указивали да илегални мигранти користе посебне анонимне дебитне картице преко којих се финансира њихово незаконито кретање кроз Европу према жељеном одредишту.

„Преко два милиона људи добило је анонимне мигрантске картице, а еквивалент од 500 милијарди форинти (1.55 милијарди евра) потрошен је овим путем,“ изјавио је у петак главни саветник за безбедност Ђерђ Баконди на мађарској телевизији М1.

Баконди је истакао како су дотичне „мигрантске картице“ нелегалне, јер на пример држављани ЕУ не могу поседовати анонимне картице чије се трансакције не могу пратити. Поред тога, никаква правна процедура није покренута по том питању.

„Ово решење, које није промишљено и незаконито је, као и друга настојања Европске уније да легализује илегалну миграцију, као што су мигрантске визе и успостављање законских канала за имиграцију, представљају безбедносни ризик са здравственим, економским и културним последицама за мађарске и европске грађане,“ изјавио је.

Баконди тврди како ЕУ ничим не покушава зауставити масовну имиграцију, већ је жели легализовати. Притом је указао на значајно повећање миграната који се крећу балканском рутом.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*