Двери: Банке уништавају привредна друштва!

0

Српски покрет Двери и експерти правног тима Двери, настављају да откривају истину о банкама које уништавају привредна друштва, отимају новац од грађана Србије и утичу на корупцију судова.

Једна банка чије се пословање и у јавности повезује са више афера, „Пираеус банка“, закључила је уговоре о пословној сарадњи са неколико судова, од тога на територији Београда са Врховним касационим судом, Трећим основним судом у Београду и са Другим основним судом у Београду. Из пратеће документације може се закључити да је ова банка сличне уговоре закључила и са већим бројем судова ван Београда. Овим уговорима, „Пираеус банка“ нуди бројне повлашћене услове кредитирања запослених у судовима.

Што се тиче конкретних случајева незаконитих поступака у односима са сопственим клијентима, у случају поступања „Пираеус банке“ у односу са својим комитентом, домаћим привредним друштвом „ДМД Холдинг д.о.о.“ поводом издавања банкарских гаранција у корист Републичке дирекције за робне резерве, правноснажним пресудама Трговинског, односно касније Привредног суда у Београду утврђено је да су службеници ове банке фалсификовали пословну документацију.

Из свега наведеног, јасно се закључује, да се поново пружа заштита „Пираеус банци“ и лицима одговорним за озбиљне повреде закона, поступање се одуговлачи, уз могућност наступања застарелости кривичног гоњења, а грађанима се демонстрира да пред законом нису сви једнаки. Поступање које би се могло окарактерисати као заташкавање једног од великих банкарских скандала и случаја озбиљног привредног криминала, не говори ништа добро о стању правосуђа и људских права у Републици Србији, ма како исто било насликано топлим бојама у разним „акционим плановима“ и сличним документима.

Двери ће наставити разоткривање о погубном пословању банака по грађане Србије, које се слободно може сврстати у ред озбиљног и забрињавајућег криминалног покушаја да се држава доведе пред банкрот. И у наредним саопштењима, јавност ће сазнати о улози Народне банке Србије о незапамћеном банкарском скандалу у Србији, а у прилогу овог саопштења налази се и документација, која доказује и сведочи повезаност банака са судовима.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*