Двери: Бивша секретарица из ПУПС-а има плату 200.000 динара

  0

  Велику полемику изазвао је и амандман који су предложиле Двери: да сви директни корисници буџета буду у обавези да на својој Интернет презентацији објављују месечно извршење буџета до краја месеца, за претходни период – то значи да сваки грађанин може директно да види шта се ради с народним парама. Јер шта би грађани могли да сазнају?

  На то питање одговор даје Бошко Обардовић из Двери: „Могли би да сазнају да госпођа Мира Петровић, бивша секретарица Милана Кркобабића, бивши саветник директора Поште који је имао плату од 200.000 динара, садашњи директор Поште изабран без јавног конкурса и без факултетске дипломе ради на три места: она је истовремено директор Поште, она је и народни посланик, а данас није овде, иако прима плату, и члан је Програмског савета РТС“.

  “Видим да овде сви јунаци ником поникоше кад сам ја овде, али када ме нема, богами храбрих има…”, каже директоркс Пошта Мира Петровић.

  На то јој је одговорио Ђорђе Милићевић из СПС-а да у тренутку док се о томе водила распава она није била у Скупштини.

  “Пошто сам, нажалост, била на путу, за разлику од већине која не ради из те посланичке групе (Двери) ја иза себе имам 36 година радног стажа”, узвратила је она.

  “Ја знам да госпођа није била у сали и да не зна који је амандман у питању, она је злоупотребила јављање по амандману, и говорила је реплику на излагање које се десило пре неких 25 мининута, она је то видела па је дотрчала из Поште да се јави за реч”, наглашавао је Срђан Ного из Двери.

  “Ја никада нисам била секретарица, али мислим да је увредљиво за све секретарице Србије то што ви говорите, јер без добрих секретарица апсолутно нико од нас не би могао да функционише. С друге стране, ту је ваше непознавање ствари, и то је пробелм Двери, ви не знате суштину. В.д. не иде на конкурс, тек ће бити расписан конкурс”, појаснила је директорка Пошта како стоје ствари.

  РТС/Н1

  ПОСТАВИ ОДГОВОР

  *