Двери: Једини разлог за ванредне изборе може бити Вучићева жеља

0

Лидер Покрета Двери и посланик Скупштине Србије Бошко Обрадовић оценио је данас да једини мотив премијера Александра Вучића за расписивање ванредних парламетнарних избора може бити његова „жеља да поново, распуштањем Скпуштине, угуши глас опозиције“.

– Скупштина је данас последње место на којем уопште може да се чује глас опозиције. Зато Скупштину треба укинути и сву политичку моћ пребацити у руке једнога човека. Не видим други разлог за ванредне парламентарне изборе – написао је Обрадовић у саопштењу, уз оцену да је то врло опасно и по државу и по грађане.

Обрадовић је навео да је ове године Вучић као председник Владе у оставци и техничком мандату, осам месеци владао сам, без скупштинске контроле јер је Скупштина била распуштена.“Можда му се допало, и то жели да понови и идуће године чим се усвоји буџет за 2017. Има паре за кампању, а нема Скупштину у коју мора да дође и одговара на посланичка питања“, оценио је Обрадовић.

Обрадовић је указаод да би још једни превремени посланички избори, годину дана после претходних, били „чисто расипништво, манипулација влашћу и неодговорност према најозбиљнијем државничком послу“

Међутим, додао је Обрадовић, Дверима то одговара јер ће СНС добити мање гласова пошто, како сматра, ништа није урађено за пет година Вучићеве власти.

– Вучић се добро осећа једино у свету политичког маркетинга и у предизборној кампањи. Он не уме да влада. Kада има проблем у вођењу државе – он распише ванредне изборе – рекао је лидер Двери и указао да се „не може довека владати обећањима да ће нам бити боље за две године“.

 

 

 

Бета

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*