Dveri: Jedini razlog za vanredne izbore može biti Vučićeva želja

0

Lider Pokreta Dveri i poslanik Skupštine Srbije Boško Obradović ocenio je danas da jedini motiv premijera Aleksandra Vučića za raspisivanje vanrednih parlametnarnih izbora može biti njegova „želja da ponovo, raspuštanjem Skpuštine, uguši glas opozicije“.

– Skupština je danas poslednje mesto na kojem uopšte može da se čuje glas opozicije. Zato Skupštinu treba ukinuti i svu političku moć prebaciti u ruke jednoga čoveka. Ne vidim drugi razlog za vanredne parlamentarne izbore – napisao je Obradović u saopštenju, uz ocenu da je to vrlo opasno i po državu i po građane.

Obradović je naveo da je ove godine Vučić kao predsednik Vlade u ostavci i tehničkom mandatu, osam meseci vladao sam, bez skupštinske kontrole jer je Skupština bila raspuštena.“Možda mu se dopalo, i to želi da ponovi i iduće godine čim se usvoji budžet za 2017. Ima pare za kampanju, a nema Skupštinu u koju mora da dođe i odgovara na poslanička pitanja“, ocenio je Obradović.

Obradović je ukazaod da bi još jedni prevremeni poslanički izbori, godinu dana posle prethodnih, bili „čisto rasipništvo, manipulacija vlašću i neodgovornost prema najozbiljnijem državničkom poslu“

Međutim, dodao je Obradović, Dverima to odgovara jer će SNS dobiti manje glasova pošto, kako smatra, ništa nije urađeno za pet godina Vučićeve vlasti.

– Vučić se dobro oseća jedino u svetu političkog marketinga i u predizbornoj kampanji. On ne ume da vlada. Kada ima problem u vođenju države – on raspiše vanredne izbore – rekao je lider Dveri i ukazao da se „ne može doveka vladati obećanjima da će nam biti bolje za dve godine“.

 

 

 

Beta

POSTAVI ODGOVOR

*