ДВЕРИ: Ко води образовну политику у Београду?

0

Пред наступајуће градске изборе даћемо грађанима Београда јасну поруку: када се Двери буду питале, на челу свих градских служби наћи ће се доказане стручне особе, са дугогодишњим радним искуством, са јасним политичким циљевима и визијом развоја.

 Када је власт Српске напредне странке у питању, важи стара парола „ништа нас не сме изненадити“. Након прегршт примера који доказују недостатак елементарног образовања носилаца власти, нови хит на друштвеним мрежама постала је изјава Тање Поповић, члана Градског већа која је задужена за образовање и дечију заштиту.

Ми се нећемо смејати, чак можемо да разумемо трему пред камерама, већ желимо да укажемо на један други проблем, много озбиљнији од њене интересантне изјаве. Тај проблем се зове некомпетентност вршилаца власти.

Наиме, како се наводи уњеној званичној биографији, Тања Поповић није радила у области за коју је задужена ни један једини дан! Она је од 2010. до 2011. обављала послове секретара Савета градског одбора Српске напредне странке, од 2011. до 2012. године радила је у кабинету председника Градског одбора и потпредседника СНС Небојше Стефановића, а од 2012. до 2014. била је саветник председника Народне скупштине Републике Србије, такође Стефановића.

Даље се наводи и да је радила у приватној фирми као маркетинг менаџер, а касније директор маркетинга. „На изборима 2014. године изабрана је за одборника Скупштине града Београда на листи Александар Вучић, а на седници Скупштине града Београда 2014. изабрана је за члана Градског већа града Београда“.

Сјајна биографија за, рецимо, учешће на конкурсу унутар СНС за неку од страначких функција. Али за посао градског већника задуженог за образовање свакако да није права препорука. Заиста нам није јасно на основу ког знања ће ова госпођа моћи да доноси одлуке везане за образовање? Довољно је да се само над тим питањем замислимо, и да нам све о власти СНС буде јасно. А ово је само један од бројних примера да некомпетентне особе обављају значајне друштвене послове.

Српском покрету Двери је један од главних циљева у Београду и шире повратак стручних људи на најбитније локалне и државне функције. Пред наступајуће градске изборе даћемо грађанима Београда јасну поруку: када се Двери буду питале, на челу свих градских служби наћи ће се доказане стручне особе, са дугогодишњим радним искуством, са јасним политичким циљевима и визијом развоја. На тај начин ћемо започети обрачун са погубним странчарењем, којеподразумева постављање некомпетентних лица на значајне функције и страначко запошљавање још горих кадрова, једним од највећих проблема нашег политичког живота.

Савет за образовање Градске организације Двери Београд

dveri.rs

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*