DVERI: Ko vodi obrazovnu politiku u Beogradu?

0

Pred nastupajuće gradske izbore daćemo građanima Beograda jasnu poruku: kada se Dveri budu pitale, na čelu svih gradskih službi naći će se dokazane stručne osobe, sa dugogodišnjim radnim iskustvom, sa jasnim političkim ciljevima i vizijom razvoja.

 Kada je vlast Srpske napredne stranke u pitanju, važi stara parola „ništa nas ne sme iznenaditi“. Nakon pregršt primera koji dokazuju nedostatak elementarnog obrazovanja nosilaca vlasti, novi hit na društvenim mrežama postala je izjava Tanje Popović, člana Gradskog veća koja je zadužena za obrazovanje i dečiju zaštitu.

Mi se nećemo smejati, čak možemo da razumemo tremu pred kamerama, već želimo da ukažemo na jedan drugi problem, mnogo ozbiljniji od njene interesantne izjave. Taj problem se zove nekompetentnost vršilaca vlasti.

Naime, kako se navodi unjenoj zvaničnoj biografiji, Tanja Popović nije radila u oblasti za koju je zadužena ni jedan jedini dan! Ona je od 2010. do 2011. obavljala poslove sekretara Saveta gradskog odbora Srpske napredne stranke, od 2011. do 2012. godine radila je u kabinetu predsednika Gradskog odbora i potpredsednika SNS Nebojše Stefanovića, a od 2012. do 2014. bila je savetnik predsednika Narodne skupštine Republike Srbije, takođe Stefanovića.

Dalje se navodi i da je radila u privatnoj firmi kao marketing menadžer, a kasnije direktor marketinga. „Na izborima 2014. godine izabrana je za odbornika Skupštine grada Beograda na listi Aleksandar Vučić, a na sednici Skupštine grada Beograda 2014. izabrana je za člana Gradskog veća grada Beograda“.

Sjajna biografija za, recimo, učešće na konkursu unutar SNS za neku od stranačkih funkcija. Ali za posao gradskog većnika zaduženog za obrazovanje svakako da nije prava preporuka. Zaista nam nije jasno na osnovu kog znanja će ova gospođa moći da donosi odluke vezane za obrazovanje? Dovoljno je da se samo nad tim pitanjem zamislimo, i da nam sve o vlasti SNS bude jasno. A ovo je samo jedan od brojnih primera da nekompetentne osobe obavljaju značajne društvene poslove.

Srpskom pokretu Dveri je jedan od glavnih ciljeva u Beogradu i šire povratak stručnih ljudi na najbitnije lokalne i državne funkcije. Pred nastupajuće gradske izbore daćemo građanima Beograda jasnu poruku: kada se Dveri budu pitale, na čelu svih gradskih službi naći će se dokazane stručne osobe, sa dugogodišnjim radnim iskustvom, sa jasnim političkim ciljevima i vizijom razvoja. Na taj način ćemo započeti obračun sa pogubnim strančarenjem, kojepodrazumeva postavljanje nekompetentnih lica na značajne funkcije i stranačko zapošljavanje još gorih kadrova, jednim od najvećih problema našeg političkog života.

Savet za obrazovanje Gradske organizacije Dveri Beograd

dveri.rs

POSTAVI ODGOVOR

*