Двери: Наш предлог за мигрантску кризу нема ко да чује!

0

Српски покрет Двери већ више од годину дана упозорава политички врх Србије да је приступ мигрантској кризи погрешан и да је угрожена безбедност грађана Србије, а последњи случај насиља над српским грађанима од стране миграната, који се десио у Шиду, поткрепљује наше стрепње и упозорења.

Подсетићемо јавност на само пар случајева у којима је угрожена безбедност грађана Србије у протеклом периоду.

Имали смо случај у центру Београда, када је једна жена нападнута и отет јој је телефон, а нападач је потом ранио полицајца који је покушао да помогне нападнутој жени.

Затим случај у Суботици, када су два рођена брата помагала мигрантима да пронађу преноћиште, нападнути су и добили су озбиљне посекотине на глави.

И последњи случај, пре пар дана у Шиду, када је 35-годишњи мигрант, након краћег сукоба, ножем нанео тешку телесну повреду, опасну по живот 27-годишњем младићу из околине Шида.

Председник Српског покрета Двери, Бошко Обрадовић, на заседању Скупштинског одбора, поново је упозорио да ће Србија, ако политика према мигрантима остане либерална, постати епицентар мигрантске кризе и да ће безбедност грађана бити и више него угрожена. Суочио је Скупштински одбор са постојањем нове политичке опције у новом сазиву Скупштини Србије, која на мигрантску кризу гледа потпуно другачије. Нагласио је у обраћању, да је Србија једина земља, која има либералан приступ мигрантској кризи и да ће нас то коштати у сваком смислу, а посебно безбедносном.

Пошто је ово политичка одлука врха државе, да се мигрансткој кризи приступи либерално, Обрадовић је најавио у име свих грађана који су гласали за Двери, да ће се залагати на свим нивоима парламентарног живота и рада за рестриктиван приступ према мигрантској кризи. А то конкретно значи да Србија није крива за мигрантску кризу и да то питање мора да реши онај ко је ту кризу и изазвао и да се морају увести квоте и ограничити број миграната који улазе и пролазе кроз нашу земљу.

И као најважније истакао је да су Срби највећи избеглички народ на Балкану који разуме проблеме са којима се суочавају мигранти, али да је безбедност грађана Србије на првом месту и задатак број један за све државне институције.

Након овог излагања, председник Двери је био прекинут од стране председника Скупштинског одбора, јер се другачије мишљење од мишљења владајуће већине није смело чути. Међутим, грађани Србије, сада ипак имају прилику да чују другачије мишљење и предлоге решења проблема у вези са мигрантима, али и свих других бројних проблема који се тичу живота грађане Србије.

Грађанима Србије нико не сме да угрожава безбедност, коју им ова власт одузима, односећи се либерално према мигрансткој кризи.

По ко зна који пут у последњих годину дана позивамо премијера Вучића, да напокон јавно призна да је његова политика према мигрантима била погрешна и да под хитно уведе строге и ригорозне мере за улазак и кретање миграната кроз Србију. Питамо га шта још треба да се деси да би схватио да је безбедност грађана најважнија? Зар чека да се уведе полицијски час због слободног и неконтролисаног кретања миграната?

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*