ДВЕРИ: Остани и удружи се омладино, постани свесна своје снаге и улоге!

0

Када бисте српској власти дали надлежности да води Сахару, за пет година би тамо завладала несташица песка.

Сведоци смо свакодневних погубних последица политике актуелног режима, које су видљиве на сваком кораку и у сваком сегменту живота од привреде, школства, здравства и банкарства. Велика незапосленост, мале плате, велике каматне стопе, перманентна корупција, пораст стопе криминала и морталитета, стални раст сиромаштва, пад наталитета и животног стандарда, нерешене границе државе Србије, осећај несигурности и бесперспективности и још многе друге нестабилности јесу главни узрочници што ми млади више не можемо да видимо смисао ни како живети ни како преживети у земљи Србији. Има ли веће трагедије за нас младе од губитка поверења у сопствену државу, у сопствену привреду, културу и језик, уопште у смисао живота и оснивања породице у држави Србији?

Држави која је Богом дана и природним и хуманим ресурсима и која има изузетан геополитички  положај. Која је будућност  Србије када садашњи режим не само да се не брине што сваке године десетине хиљада најшколованијих младих бежи из Србије него му чак то и одговара јер са оним младима који остају, који немају толико школе и који не спадају међу талентоване лакше се влада и манипулише.

Може ли да се побегне од проблема? Чини се да може, диплому и пасош у џеп и авионска карта у једном правцу. Може ли се побећи од своје отаџбине? Чини се да може, заборавиш на своје корене, одрекнеш се своје нације, свога језика и своје вере и прилагодиш се камелеонски онима који су те бомбардовали, идентификујеш се са онима који ти обезбеђују физичку егзистенцију. Шта је са нама који не желимо да се одрекнемо својих предака, својих гена, њихових снова и завета, са нама који не желимо ни да бежимо у иностранство ни да верујемо у добронамерност и компетентност тренутне управљачке гарнитуре политичара? Ми морамо одговрно да се суочимо и ухватимо у коштац са свим тим проблемима и да их решавамо, јер је обећана земља овде и сада под нашим ногама.

Зато позивам младе у Србији да останемо овде и да се удруженим снагама изборимо за сопствену будућност и будућност наших потомака. Немојмо више бити неми и немушти посматрачи политичких збивања, већ се активирајмо у политичком животу наше државе и будимо главни носиоци позитивних промена. Будимо поносни на то што јесмо, Срби сви и свуда. Волимо Србију и останимо у њој, спремни да је променимо и учинимо сигурнијом и хуманијом за живот. Ја сам се одлучио да останем и борим се и зато сам се определио за Двери!

А ти, који је твој пут?

Придружи нам се, још увек није касно да спасимо своју  државу и обезбедимо сопствену будућност у њој.

Добросав Девић

члан Савета омладине

 

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*