Двери: Регуларност председничких избора драстично угрожена

Покрет Двери саопштио је да власт брутално крши законе јер тела која треба да врше надзор и контролу изборног процеса немају капацитет за тај посао или су у служби премијера Александра Вучића, или је пак њихово формирање онемогућено.

0

Покрет у саопштењу наводи да је регуларност председничких избора у Србији „драстично угрожена“.

Двери су оцениле да је прикупљање потписа подршке кандидатури отежано због капацитета јавних бележника.

Тај покрет је навео да власт брутално крши законе јер тела која треба да врше надзор и контролу изборног процеса немају капацитет за тај посао или су у служби премијера Александра Вучића, или је пак њихово формирање онемогућено.

„Вучићева владајућа већина не дозвољава да се, у складу са законом формира Надзорни одбор – једино тело које би у изборном процесу могло да указује на неправилности. Агенција за борбу против корупције, која треба да контролише извор и начин финансирања кампања председничких кандидата, нема директора и ради у крњем саставу“, наводи се у саопштењу.

Двери су оцениле и да Вучић држи већину медија под контролом и поновила да је прекидом рада парламента, у коме се могу чути аргументи опозиције, Вучић „спровео државни удар“.

Тај покрет оценио је да Регулаторно тело за електронске медије треба да поступа по службеној дужности, а не тек по пријавама о уоченим неправилностима.

BETA

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*