ДВЕРИ: РЕМ под хитно да забрани Митровићу и ТВ Пинку да тргују људима!

0

Српски покрет Двери захтева од РЕМ-а да забрани емитовање најављеног ријалити шоуа Задруга, у којем се најгрубље крше права детета и основна људска права.
Недопустиво је да телевизија са националном фреквенцијом, само зато што већину времена уступа СНС перјаницама за лично рекламирање и блаћење неистомишљеника, има дозволу да злоставља децу и злоупотребљава социјални положај грађана Србије, који су принуђени да због новца пристају на учешће у Митровићевим монструозним пројектима.

Преносимо део ове вести са сајта НСПМ, уз фотографије осталих учесника Задруге, у чијој ће се непосредној близини налазити дете од осам месеци па све до пунолетства, а без мајчиног присуства.

„Ја сам пронашао родитеље одојчета и врло лако смо се споразумели. Не знам још да ли ће они одмах ући у стартној постави или нешто касније, видећемо. Али сигурно је да ће бити у Задрузи са својим мезимцем и да ће се бринути о њему. Иначе, мајка те бебе је поново трудна и носи тројке. Истина је да једна беба улази у шоу. Зове се Милисав, стар је осам месеци и из Зрењанина је. Нисмо га ми усвојили, како се спекулисало. Ми смо његови старатељи док не напуни 18 година. Могу само да кажем да су родитељи бебе у средњим годинама и да су прилично слободног духа. Врло брзо смо се око свега споразумели, тако да неће бити никаквих проблема“ – загонетан је Митровић.

Да ли је заиста могуће да у Србији на овако директно и свирепо кршење права детета, експлицитан пример трговине људима нико не реагује? Пинк годинама загађује медијски простор, промовише простаклук, промискуитет, незнање и назадњаштво, а све уз похвале, подршку и захвалност Александра Вучића.

Емитовањем овог накарадног програма прелази се свака граница људскости, крше сва Уставна и законска права људског бића, ремети пренатални развој троје нерођене деце и угрожава физичко и ментално здравље осмомесечне бебе. О ширем утицају на друштво и слику Србије у свету сувишно је и говорити.

Где су сада борци за људска права, брижни политичари, аналитичари, социјални радници? Да објасне родитељима какве ненадокнадиве последице ће њихово потомство имате по нормалан раст и развој.

Двери захтевају од РЕМ-а и Министарства културе да не дозволи емитовање овог опасног садржаја, скарадног и понижавајућег за људски род и тако сачува здравље деце, достојанство родитељства и част Србије као државе.

Захтевамо реакцију свих институција које се баве заштитом деце, центара за социјални рад, УНИЦЕФ-а и других релевантних институција са несумњивим интегритетом, али и обавезом да заштите децу. Од заштитника грађана, разуме се, не очекујемо ништа осим да заштити Митровића о којем је Вучић недавно изјавио: „Пинк је приватна телевизија, радите шта год хоћете. Мислим да радите велику ствар за Србију, не за мене, за Србију. Ја сам му захвалан лично!“.

Када се Двери буду питале деца ће бити заштићена, а њихово срећно детињство у здравој породици биће светиња за државу и друштво. Породична политика једина нема алтернативу. Све остало су заблуде и преваре. Србију могу да обнове само породични људи.

Марија Јањушевић, народни посланик

и члан Одбора за људска права

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*