Двери: Савет за популациону политику – трагикомично

0

Покрет Двери саопштио је да је одлука владе о формирању Савета за популациону политику, с премијером Александром Вучићем на челу, трагикомична.

Покрет наводи да би одлука могла бити позитивна да је донета пре пет година, када је Вучић преузео власт.

„Да је Влада Србије на челу са Вучићем била способна да нешто уради у вези са популационом политиком, за пет година власти би сигурно нешто урадила“, наводи се у саопштењу и додаје да „састав тог радног тела владе“ говори да није реч о савету и намери да се ситуација поправи, већ да се настави „опсена у Вучићевој режији“.

Двери наводе да је у целој тој причи спорно и то што се Вучић петља у све.

„Мало му је што је председник владе, шеф Бироа за координацију служби безбедности, што спасава децу у завејаном Фекетићу, што искаче са свих канала и насловних страна, сад ће председавати и Саветом за популациону политику“, наводе Двери, које подсећају да у Србији сваке године умре 40.000 људи више него што се роди.

Двери саопштавају и да је кадровски састав новог Савета, „уз част изузецима“, трагикомичан и то почевши од Славице Ђукић- ејановић, која са некадашње позиције министра здравља није ништа урадила по питању популационе политике.

Дефинитивни кадровски уљези у Савету су, како Двери додају, свакако министри Ана Брнабић, Душан Вујовић, Горан Kнежевић, Александар Вулин, Зоран Лончар и Вања Удовичић, као и Зорана Михајловић, чије ресорно министарство нема ама баш никакве везе са овом темом.

Према оцени Двери, то да је савет радно тело владе показују кадрови које треба да укрсте разне ресорне податке да се види у каквој је Србија демографској дубиози.

„Да је савет, морао би да има стручне људе за спровођење стратегије за борбу против беле куге, који има мандат невезано од тренутног састава владе, а не да три четвртине савета чине министри“, наводе Двери.

Двери додају да „о штелаџији изборних резултата Миладину Kовачевићу, директору Завода за статистику, не треба посебно писати“.

„Ако изузмемо Мирјану Рашевић са Института за друштвене науке, која се научно посветила овој теми, остала кадровска решења су политички сарадници и послушници Александра Вучића“, наводи се у саопшењу.

 

 

 

 

Beta

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*