Dveri: Tražimo odgovore o Fondaciji „Dragica Nikolić“

0

Opozicioni pokret Dveri zatražio je od Agencije za borbu protiv korupcije da tom pokrtu dostavi svoja saznanja u vezi sa poslovanjem Fondacije „Dragica Nikolić.

Dveri podsećaju da je predsednik Srbije Tomislav Nikolić rekao da je od Agencije za borbu protiv korupcije dobio pismo u kojem ova agencija navodi da imaju indicija da je poslovanje Fondacije „Dragica Nikolić“ povezano sa koruptivnim radnjama.

Pokret Dveri smatra da je ovo pitanje od suštinskog interesa za javnost, imajući u vidu da je Nikolić već najavio ponovno kandidovanje za poziciju na kojoj se nalazi.

Tri pitanja su na koja Dveri traže odgovor od Agencije, a to je da li je prekršen član Zakona o Agenciji za borbu protiv korupcije koji propisuje da funkcioner ne sme da koristi javnu funkciju za sticanje bilo kakve koristi ili pogodnosti za sebe ili povezano lice, zatim da li su donatori fondacije zauzvrat dobili bilo kakve povlastice ili privilegije, kao i da li je predsednik Nikolić svojim postupanjem zloupotrebio javnu funkciju.

 

 

 

Tanjug

POSTAVI ODGOVOR

*