Dveri: Vladajući režim namerno uništava Vojsku Srbije

0

Srpski pokret Dveri poslao je saopštenje u kome ističu da je na snazi urušavanje sistema odbrane i da vladajući režim urušava temelje Vojske Srbije. Saopštenje prenosimo u celosti.

„Sistem odbrane i kadrovski potencijal Vojske može se demontirati relativno brzo. Jednom uništen, ovaj sistem se ne može formirati u roku kraćem od decenije. Srpski pokret Dveri je protiv ovih dezintegrativnih procesa sistema odbrane, pogotovo kada se uzme u obzir opasnost od migrantske krize koja je zahvatila čitavu Evropu, a preti da bude još opasnija.

Nebriga koju režim iskazuje prema materijalnom položaju pripadnika Vojske Srbije već se ne može smatrati nehatom već namerom da se neadekvatnom brigom o materijalnom položaju i statusu potpuno razgrade temelji srpske vojske građeni kroz dva veka borbe za slobodu. Srpska vojska nije plaćenička, niko u nju ne stupa samo da bi zaradio, ali je obaveza države da onima koji će, u slučaju potrebe, svoj život prvi izložiti opasnosti radi njene zaštite, omoguće dostojanstven status i materijalni položaj. Samo tako pripadnici Vojske Srbije će biti u prilici da se u potpunosti posvete svom pozivu, da budu autoritet i svojoj porodici i svojim potčinjenima.

U razoružanju Srbije, koje se pod vidom „reformi“ realizuje od 2000-te godine, nakon uništavanja „viškova“ naoružanja i sprečavanju modernizacije i nabavke savremenog naoružanja, red je došao i na urušavanja osnovne snage našeg vojnika, njegove moralne snage i patriotizma.

Za razliku od agresivnih sila koje svoju poziciju u eventualnom oružanom sukobu grade u tehničkoj nadmoći i superiornosti vlastitog naoružanja, srpska vojska je oduvek ratujući na vlastitom tlu, za odlučujući faktor oružane borbe smatrala ljudski faktor i to prvenstveno njegovu kvalitativnu komponentu. Naša snaga nije u naoružanju i brojnosti, već u snažno motivisanom i osposobljenom vojniku.

Živimo u svetu u kome su nagle geostrateške promene verovatne i u kojima samo zemlje osposobljene i spremne na odbranu mogu računati na samostalno odlučivanje. Sadašnje, optimističke, procene ugrožavanja naše bezbednosti, već sutra mogu biti demantovane sukobima planetarnih razmera. Nebriga o pripadnicima vojske danas, može nas sutra koštati sredstava i života jer može pokazati našu slabost i umesto odvraćanja potencijalnih agresora, može raspaliti njegove apetite.

Sistem odbrane i kadrovski potencijal Vojske može se demontirati relativno brzo. Jednom uništen, ovaj sistem se ne može formirati u roku kraćem od decenije. Srpski pokret Dveri je protiv ovih dezintegrativnih procesa sistema odbrane, pogotovo kada se uzme u obzir opasnost od migrantske krize koja je zahvatila čitavu Evropu, a preti da bude još opasnija“, navodi se u saopštenju.

 

 

 

Vesti

POSTAVI ODGOVOR

*