ДВЕРИ: Време ради за Србију, треба издржати притиске Запада

0

Као и у вези са мерама породичне политике које предлажемо већ пуних 10 година и по питању Косова и Метохије, Двери су на позицији да притиске Запада треба издржати и да време ради за интересе Србије.

На први поглед се чини да се по питању Косова и Метохије председник Вучић након разговора у САД освешћује и долази до закључка који изгледа само њему није био јасан: да није само Запад међународна заједница и да треба издржати притиске.

Двери већ годинама тврде да је најважније да се држимо Резолуције СБ УН 1244, где имамо савезнике у Русији и Кини, који су поново велики играчи на међународној политичкој сцени.

Право питање за председника Вучића је, а шта се десило са његовим великим пријатељима са Запада којима је толико веровао, да су сад постали фактор притиска на Србију?

Катастрофалну политику режима Бориса Тадића по питању Космета пуних шест година наставио је Александар Вучић. Сад је поново добио прилику да је оконча. Иако се Двери слажу да је формулација питања за мишљење Међународног суда правде 2008. била погрешна, то мишљење свакако није печат на Косовску независност. Нож и погача је и даље у рукама државе Србије.

Када је већ Вучић схватио да Запад врши притисак и да је за њих косовско питање завршено, право је време да се и он окрене заштити српског државног и националног интереса:

– проглашење окупације АП Косово и Метохија као дела Републике Србије

– моментално прекидање даљих преговора и суспензија Бриселског споразума

– враћање државног особља и укинутих институција Републике Србије на територији АП КиМ

– враћање даљих преговора о КиМ у СБ УН и под окриље Резолуције 1244

– суспензија и повлачење било какве сагласности Републике Србије за даље учлањење тзв. Републике Косово у међународне институције.

– отказивање свих спортских манифестација и учешћа репрезентације Републике Србије где год наступа тзв. Република Косово, укључујући и срамне квалификације за јуниорке у рукомету у Ковилову.

Без ових значајних политичких потеза који би потврдили државотворну политику Београда према Космету, промена реторике председника Србије након састанака у Њујорку биће само један у низу маркетиншких трикова које смо већ толико пута чули.

Господине Председниче, пређите са дела на речи – и прво се јавно обавежите пред народом да никада ни Ви нити било ко из Владе коју Ви држите већином у Народној скупштини, неће потписати правно-обавезујући споразум са Приштином.

dveri.rs

Srbin info

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*