Двери: Вучић без мрве стида Србији сервира обећања која је више пута потпуно погазио

ОБМАЊИВАЊЕ: У НОВОМ САДУ ПЕНЗИОНЕРИМА РЕКАО ДА ЋЕ ИМАТИ ВЕЋЕ ПЕНЗИЈЕ НЕГО ИКАД

0

ОБЕЋАЊЕ председничког кандидата Александра Вучића, које је дао грађанима синоћ на митингу у Новом Саду, да ће „пензионери ове године имати пензије веће него икад и да ће плате бити веће него икад и да ће све то расти из године у годину“, представља грубо понижавање и потцењивање бирача.

Вучић без мрве стида брутално обмањује грађане и поново им сервира иста обећања као и на претходним изборима, која је у међувремену, више пута, потпуно погазио.

То је исти онај Вучић који је пре три године, током изборне кампање у марту 2014. године, пензионере убеђивао да гласају за СНС и да им „гарантује да се стечена права пензионера неће умањивати без обзира на то какве реформе нова Влада Србије буде предузела“.

Пензионерима је тада давао чврста обећања праћена јаким порукама: „Боље са наше грбаче да се скида него да се дирају стечена права пензионера“, и „У пензије не дам да се дира. Када бисмо у та права дирали не бисмо направили проблем само пензионерима него и држави“.

Само неколико месеци касније, у октобру 2014. године, донети су закони којима су опљачкани пензионери и радници. И обећање да ће пре са „своје грбаче да скидају“ било је лажно, све је било преко грбаче пензионера и радника.

Док убеђује грађане да морају да стегну каиш, да раде 15 сати за мизерне плате, да се одрекну својих плата и пензија зарад будућности своје деце, Вучић и напредњачка врхушка пљачкају државу кроз разрађен систем прикривања имовине, „прања“ пара, куповине луксузних станова и аутомобила без плаћања пореза.

За неуставно смањење пензија, Вучић је обећао да ће бити привременог карактера, и то привремено стање још увек траје. Пензионери су опљачкани, није им враћено оно што им је отето нити су пензије враћене на ниво пре смањења, а Вучић сада без икаквог срама поручује да ће „пензије бити веће него икад“.

Тај исти Вучић је пре годину дана у јануару, пред априлске изборе, обећао да ће просечна плата у Србији бити 500 евра у 2017. години и од тада је своје обећање кориговао сваки пут када се приближи рок који је сам одредио за поменуто обећање, да би сада почетком марта његово обећање спало на 395 евра.

Када су се завршили парламентарни и локални избори 2016, он је већ у септембру изменио обећао и рекао да ће просечна плата до краја 2017. бити 450 евра, а до краја 2018. године 500 евра. У октобру прошле године Вучић је обећао да ће у фебруару или марту 2017. просечна плата бити 430 евра. У децембру 2016. је рекао да ће просечна плата од марта 2017. године бити већа од 400 евра. На Копаоник бизнис форуму почетком марта ове године, Вучић је обећао да ће у марту просечна плата бити 395 евра. Према подацима Републичког завода за статистику, а за ову годину доступни су подаци за јануар, просечна нето зарада је износила 335 евра.

Ако грађани на предстојећим изборима укажу поверење кандидату Двери, Бошку Обрадовићу, он ће зауставити пљачку и понижавање радника и пензионера. Обезбедиће сигуран и стабилан пензиони систем који ће да омогући јасну и извесну будућност пензинерима и свим осигураницима. Пензионерима ће бити враћено све што је им је ова власт отела у претходне три године.

Посланичка група Двери поднела је у скупштинску процедуру два предлога закона који предвиђају надокнаду свих отетих делова пензије и обавезу редовног усклађивања пензија са порастом цена и реалним трошковима живота.

Владајуће странке које се представљају као борци за социјалну правду, Вучићев СНС и ПУПС, нису прихватили ова решења и настављају да пљачкају пензионере. Српски покрет Двери има потписан Споразум о социјалном партнерству са Удружењем синдиката пензионера Србије и Удружењем синдиката пензионисаних лица Србије. Двери и Бошко Обрадовић су искрени заштитници интереса пензионера.

Када Бошко Обрадовић буде изабран за председника, сваки грађанин ће имати могућност да заради и да обезбеди пристојан живот за себе, своју породицу и своју старост. Раднику и пензионеру ће вратити достојанство.

саопштење Српског покрета Двери

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*