Двери: Вучић да повуче предлог Ане Брнабић за мандатара

0

На седници Главног одбора покрета Двери потврђено је да народни посланици Двери у Народној скупштини неће подржати избор Ане Брнабић за премијера и поручено да овај предлог председника државе за новог мандатара треба да буде одбачен или да га он сам повуче.

Председник Двери Бошко Обрадовић поднео је Главном одбору Српског покрета Двери редовни извештај о свом раду који је обухватио председничке изборе, рад Двери након избора, сарадњу са опозиционим странкама, као и веома активно учешће Двери у раду Народне скупштине. Главни одбор Двери прихватио је извештај Председника.

Посебне тачке дневног реда биле су нова кадровска решења, извештај о раду Извршног одбора, као и разматрање актуелне политичке ситуације у Србији. Главни одбор је потврдио одлуку да ће народни посланици Двери у Народној скупштини бити против избора Ане Брнабић за новог премијера Србије.

“С обзиром да се овом предлогу председника државе за новог мандатара за састав Владе Србије противи већина грађана Србије, као и део владајуће коалиције, Александар Вучић треба да повуче овај предлог или Народна скупштина да не изгласа поверење Ани Брнабић. Нити један гласач СНС и СПС на изборима није гласао за избор Ане Брнабић за председника Владе. Каква је то СНС највећа странка у Србији ако нема доброг кандидата за председника Владе?”, наводи се у саопштењу.

Посебно је критикована идеја председника Вучића о Влади са два премијера, Аном Брнабић задуженом за економски део и Ивицом Дачићем задуженим за политички део, јер је “то практично Влада без премијера у којој ће премијер бити председник Александар Вучић лично”.

 
“Александар Вучић је имао прилику да буде председник Владе и побегао је са тог места, иако је пре само непуних годину дана у вишесатном експозеу дао многа обећања која су требало да буду остварена до 2020”, истичу Двери.

Данас

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*