Двери: Вучић и Николић да стану на страну Републике Српске!

0

Српски покрет Двери пружа пуну подршку одржавању референдума у Републици Српској 25. септембра. Обележавање Дана и Крсне Славе Републике Српске представља један од најзначајнијих симбола Републике Српске и не сме се дозволити да било ко доводи у питање њихово прослављање.

Заједничка данашња изјава амбасадора Управног одбора Савета за имплементацију мира у БиХ, којом су позвали власт Републике Српске да не одржи заказани референдум, донета је без сагласности Руске Федерације и нема никакво правно дејство.

Директно народно изјашњавање по одређеној теми је најдемократскији облик изражавања народне воље, као што је то недавно био случај у Великој Британији или низу референдума у другим европским државама попут Швајцарске, Холандије, Мађарске… Ово је најбољи начин да српски народ у Босни и Херцеговини самостално одлучује о сопственој будућности.

Позивамо водеће представнике власти у Србији да се одупру притисцима из одређених међународних кругова који их наговарају да се дистанцирају од референдума у РС и све учине како би референдум био онемогућен.

Очекујемо од председника Владе Србије Александра Вучића и председника државе Томислава Николића да се не стављају на страну интереса међународних центара моћи којима је циљ укидање Републике Српске већ да се ставе на страну свога народа и Народне скупштине Републике Српске која је донела одлуку о референдуму. Одустајање од референдума значило би капитулацију пред уценама из иностранства које тиме не би престале већ би се још више појачале у правцу уништења Републике Српске.

Због очекивања овакве одлуке Савета за имплементацију мира у БиХ председник Српског покрета Двери Бошко Обрадовић заказао је конференцију за медије у Дому Народне скупштине за сутра (среда, 31. септембар) у 11, 30 часова.

Информативна служба Српског покрета Двери

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*