Двери: Вучић је укинуо медијске слободе, а тиме и слободне изборе и демократију

РЕМ је апсолутно изгубио морални кредибилитет и професионални интегритет, отворено одбија да врши надзор рада емитера и да се стара да емитери у току предизборне кампање регистрованим политичким странкама, коалицијама и кандидатима обезбеде заступљеност без дискриминације

0

НОВА анализа Агенције за праћење и анализу медија Клипинг јасно илуструје медијски мрак који влада у Србији и огољену Вучићеву диктатуру. Вучић је укинуо медијске слободе, а тиме и слободне изборе и демократију.

Очигледно је брутално кршење закона јер нису обезбеђени равноправни услови за представљање председничких кандидата у средствима јавног обавештавања, нити постоји било какав надзор рада емитера јер Регулаторно тело за електронске медије (РЕМ) не постоји, његови чланови су сами себе укинули – крше закон, одбијају да раде свој посао и отворено се стављају у службу једног кандидата, Александра Вучића.

Овакав предизборни процес у којем је један кандидат – Александар Вучић узурпирао државне институције, забранио формирање Надзорног одбора, јединог тела које би у изборном процесу могло да указује на неправилности, окупирао медије, а опозиционим кандидатима одузео сва права, јасно показује да се избори не одржавају у складу са законом, у фер и правичној атмосфери и да кандидати немају једнака права у изборном процесу.

Узимајући у обзир и чињеницу да су бирачи свакодневно изложени стравичним притисцима, претњама, застрашивању и приморавању да своју подршку дају Вучићу, а да они који се усуде да изнесу било какву критику на рачун власти добијају отказ, јасно је да избори неће бити регуларни и да је у току изборна крађа.

РЕМ је апсолутно изгубио морални кредибилитет и професионални интегритет, отворено одбија да ради у складу са Законом о електронским медијима, да поступа по службеној дужности, да врши надзор рада емитера и да се стара о доследној примени овог закона, који, поред осталог, налаже да су емитери обавезни да у току предизборне кампање регистрованим политичким странкама, коалицијама и кандидатима обезбеде заступљеност без дискриминације.

Анализа Клипинга показује да Вучићево медијско појављивање, заузима више од 67 одсто укупног времена у централним информативним емисијама свих главних телевизијских станица, док на ТВ Пинк тај проценат расте до 90,69 одсто. Заступљеност већине осталих кандидата се креће од четири до шест одсто.

Српски покрет Двери указује грађанима да само од њих зависи њихова будућност, будућност њихове деце и Србије. Позивамо грађане да не подлежу претњама, медијским притисцима и обманама, да мисле својом главом и да се не боје да изаберу да живе као људи.

Глас за Обрадовића је глас за слободну и независну Србију, за слободне и заштићене грађане, за правну и уређену државу, за јаке институције, за будућност наше деце и наше отаџбине.

ДВЕРИ

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*