Двери: Вучић као Милов партнер на НАТО путу ћути о свему лошем у ЦГ јер је дужан Милу

Посебно је жалосно да по питању црногорског чланства у NATO, Влада Републике Србије на челу са Александром Вучићем заузима став који је на граници између одобравања и незаинтересованости, са оправдањем да Србија поштује избор црногорске Скупштине

0

НА ЦЕТИЊУ је, де факто, потписана анексија Црне Горе.

Никако другачије се не може тумачити чињеница да је Скупштина Црне Горе једногласно, са 46 гласова, усвојила Предлог закона о потврђивању Северноатлантског уговора, којим се обезбеђују услови за приступање Црне Горе NATO савезу.

Треба напоменути да је одлука Скупштине Републике Црне Горе на Цетињу, усвајањем Протокола о чланству у северно-атлантској алијанси, донешена противно већинској вољи народа Црне Горе, али и неучествовањем опозиције и представника Срба у доношењу ове одлуке.

Игнорисано је то што је српски народ, али и други грађани Црне Горе, захтевао одржавање референдума о чланству у овој злочиначкој организацији, што представља нечувено кршење људских права и гажење демократских тековина од стране режима Мила Ђукановића.

Приступање Црне Горе NATO-у, овој војној организацији је потребно искључиво због њеног географског положаја. Војни потенцијал ове мале балканске земље раван је нули и сигурно неће увећати борбене капацитете Савеза. Прави разлог црногорског чланства је појачано присуство Алијансе на Балкану и лакше укључивање нових држава у NATO сферу.

Није тешко уочити повезаност између данашње одлуке црногорског парламента и пуча у Македонији где албанско-плаћеничка коалиција очекује помоћ NATO-а за конституисање власти.

И ЕУ је, очигледно, заборавила на своје „вредности”, пошто је изостала реакција њене администрације у правцу поштовања декларација, конвенција о људским правима и слободи одлучивања о овако важним темама, у тренутку кад се одлука о чланству доноси у скупштини, а не на референдуму.

Јасно је и зашто – лицемерје ЕУ је свима одавно познато.

Посебно је жалосно да по питању црногорског чланства у NATO, Влада Републике Србије на челу са Александром Вучићем заузима став који је на граници између одобравања и Наводно, актуелна српска власт поштује одлуку, која је наводно у интересу црногорског народа при чему ће се Београд наводно придржавати политике војне неутралности. У свему овоме, Вучић као Милов партнер на NATO путу, ћути о свему лошем у ЦГ јер је дужан Милу.
У својој историји Црна Гора је имала много светлих тренутака којим је задивила сав слободарски и правдољубиви свет али у 21. веку најважнији поступци њене власти су све брука за бруком.

Након отцепљења Црне Горе од Србије на нерегуларном референдуму из 2006. године, признања независности тзв. Косова и увођења санкција Руској федерацији, данашњи дан остаће уписан као један од најсрамнијих у историји Црне Горе због губљења суверенитета и територијалног интегритета који је стечен на Берлинском конгресу 1. јула 1878. године када је потврђена њена независност.

саопштење Српског покрета Двери

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*