Dveri: Vučićev predizborni voz uvod u vanredno stanje

0

Srpski pokret Dveri saopštio je večeras da je „predizborni voz“ Srpske napredne stranke koji je danas krenuo iz Beograda u Kosovsku Mitrovicu još jedna u nizu političkih opsena i medijskih zamajavanja Vlade Aleksandra Vučića.

„Nije isključeno ni da se ovakvim potezima želi izazvati vanredno stanje u državi i odložiti izbori kojih se Aleksandar Vučić uplašio jer predstavljaju početak kraja njegove vlasti“, ocenjeno je u saopštenju Dveri.

Navedeno je da je Vučić zbog političkih poena spreman da rizikuje živote građana i da je skandalozno to što je spreman da pusti Srbe da putuju vozom koji Albanci tako lako mogu da miniraju.

„Vučić je neodgovoran premijer i povlači sulude poteze iz marketinških razloga koji su izuzetno opasni i za građane i za državu“, ocenjeno je u saopštenju.

Dveri navode i da je očito da se približavaju izbori i da Vučićev režim ponovo pokušava da glumi patriotizam u režiranim sukobima sa Zagrebom i Prištinom.

Taj pokret ocenio je i da je ulaskom Specijalne jedinice Kosova (ROSU) na sever Kosova i Metohije Priština počela da stvara suverenitet na celom KiM, a da joj je u tome pomogao Vučić.

„Srpski pokret Dveri stavlja Vučićevu vlast na jednostavan test patriotizma: ako Vam je zaista stalo do KiM – poništite antiustavne Briselske sporazume i vratite temu statusa KiM u SB UN gde imamo saveznike u Rusiji i Kini“, piše u saopštenju.

Voz koji je danas iz Beograda krenuo za Kosovsku Mitrovicu zaustavljen je kod Raške, a posle više od četiri sata stajanja vraćen je u Beograd.

Premijer je rekao da je to učinjeno po njegovom nalogu da bi se zaštitili životi građana i sprečili širi sukobi.

Beta

POSTAVI ODGOVOR

*