Двери: Вучићева влада опет нешто крије поводом Косова и Метохије

0

ВЕЋ шест месеци посланичка група Двери тражи хитну седницу Народне скупштине на тему безбедносне ситуације на Косову и Метохији. Сви смо забринути за српски народ који живи у јужној покрајини.

Уместо да информације о безбедносној ситуацији и изналажењу решења у циљу одржавања мира и стабилности на КИМ јавност буде упозната кроз сарадњу Владе и Народне скупштине, Влада поново нешто крије од очију јавности.

Зато поново захтевамо да се хитно одржи седница Скупштине на којој ће председник Владе да обавести посланике и јавност о току преговора у Бриселу и безбедносној ситуацији на Косову и Метохији и на којој ће бити донета одлука о даљим корацима.

Скандалозно је да се у јавности пласирају драматичне информације о угрожености српског народа на Косову и Метохији, а да државни врх ћути. То је крајње неодговорно понашање председника и чланова  Владе које само изазивају панику у јавности.

Захтевамо да се Скупштина изјасни о актуелној ситуацији, а не да председник Владе самовољно доноси одлуке по тако битним питањима за које смо видели какве су последице имале на примеру воза Београд-Косовска Митровица.

Игнорисање и понижавање институција државе Србије се наставља, грађани су с правом забринути јер се од свих нас нешто очигледно крије и оставља сумњу да је опет у питању предизборни маркетиншки трик владајућег режима. Сазивом седнице Скупштине на тему КиМ, сумње би биле развејане, а грађани спокојнији знајући да их држава  штити, а да институције функционишу.

(саопштење Српског покрета Двери)

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*