ЏАФЕРИ ПОНИЗИО ЗАЕВА: Спремај таблу на албанском за Собрање и не буни се због албанске заставе!

0

Извори из СДСМ открили су део кратког телефонског разговора нелегитимног председника Собрања Македоније Талата Џаферија и лидера СДСМ Зорана Заева, пише македонски Журнал

Како кажу, разговор је иницирао Заев, а Џафери је са њим разговарао потпуно опуштено, уз гласан смех. Језгро разговора била је очајничка молба Заева да Талат Џафери не провоцира грађане националистичким испадима, на шта је Талат одговорио смехом.

Зоран Заев замолио је Џаферија да барем уклони заставу Албаније на неко време, док се не промени влада, а онда, када нова влада буде формирана, ако је потребно, Собрање ће имати албанску заставу.

Џафери је и на ову молбу одговорио смехом и реченицом да би Заев требало да престане да се буни због албанске заставе и што пре почне да сакупља новац како би купио и поставио таблу на албанском језику на улазу у Собрање – кажу извори листа.

Грађани Македоније су јуче оптужили Зорана Заева за велеиздају и бесно су реаговали на постављање заставе стране државе (Албанија) у канцеларији другог човека у земљи.

ИНФОРМЕР

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*