Џевад Галијашевић: Изетбеговић и Мектић призивају моју физичку ликвидацију

0

Стручњак за безбедност Џевад Галијашевић рекао је да веома озбиљно схвата смисао пријетећих изјава и синхронизованог напада који на њега врше члан Председништва БиХ Бакир Изетбеговић и министар безбедности Драган Мектић, те да га ти напади подсећају на пријетње и проблеме које су му својевремено приредили муџахедини из Бочиње.

Галијашевић је истакао да „Изетбеговић и Мектић, идеолошка браћа и ‘најпрљавији’ политичари у БиХ“, овим заједничким чином, фактички, призивају његову физичку ликвидацију и угрожавају му живот баш као што су то својевремено чинили радикални исламисти.

Коментаришући Изетбеговићеве тврдње да је он највећи издајник код Бошњака, да је са Косовцима и Удбашима спријечио реализацију договора имеђу њега и премијера Србије Александра Вучића, те да то ради за неку ситну плату, Галијашевић је рекао Срни да су то „ноторне глупости и лажи овог ‘оца организованог криминала’ код Бошњака, а не ‘оца нације’ како воли да га зову“.

„С обзиром на овај непримерени притисак који Изетбеговић и Мектић, уз помоћ сарајевских медија, врше на мене, иако нисам политички активан, нити сам члан неке странке, нечији службеник, ни припадник било какве безбједносне структуре, никада нисам пљачкао свој народ или организовао снајперске и друге нападе на њега, јавно позивам Бакира Изетбеговића да одговори на неколико питања веома значајних за будућност БиХ“, каже Галијашевић.

Он је навео да би Изетбеговић требало да одоговори бар Бошњацима, ако неће свим грађанима БиХ.

Галијашевић је позвао Изетбеговића да одговори на питања – „ко је покровитељ убиства Јозе Леутара, ко је организовао убиство Рамиза Делалића Ћеле, ко је покрао злато и садаку-хуманитарну помоћ у рату, ко је покрао Фабрику дувана Сарајево и ко руши ‘Босналијек’, ко је ‘петљао’ са Али Хамнеијем, чија је Би-Би-Ај, Вакуфска и Депозитна банка и ко је сувласник, ко то БиХ сматра својим власништвом и својом очевином, ко у Сарајеву својим радикализмом, политичком филозофијом и незнањем не припада Европи, ко је направио толика арапска насеља око Сарајева, ко је од Сарајева направио радикално-вехабијски кокошињац, ко је за себе узео право да управља БиХ, да наређује народима у БиХ шта ће славити, а шта не, ко то свима у БиХ пријети ратом, ако није Бакир Изетбеговић“.

„Ко је поделио СДА на таборе и групе, изгубио Сребреницу, а Велику Кладушу поклонио Фикрету Абдићу, због кога је СДА изгубила локалне изборе, због кога чланство бјежи из СДА, ко је уништио ту странку, ко је подијелио Бошњаке нападајући СББ и СДП, ко је посвађао Бошњаке са Србима и Хрватима и ко наставља да их свађа, ко је угрозио БиХ и Бошњаке провизорним, Бошњацима бескорисним и непотребним апелацијама, ако ниси ти, Бакире“, упитао је Галијашевић.

Он је поручио Изетбеговићу да престане да измишља „разне глупости и шири неистине“, већ да отворено одговори на ова питања грађанима БиХ, али и онима који сједе у амбасадама у Сарајеву и подржавају његове „прљаве радње“.

„Такође, поручујем му да и мене остави на миру и престане измишљати глупости о томе како сам моћан да спречим чак договор њега и Вучића. Истина је само једна – после напада на премијера Србије у Сребреници кога је Изетбеговић организовао, и оперативног продора ‘Ушће’, кога су организовали његови људи у Обавештајно-безбедносној агенцији БиХ, сваки договор са Србијом је немогућ“, рекао је Галијашевић.

Он сматра да је већ свима у БиХ, а и њеном суседству јасно да је „Бакир Изетбеговић највећи издајник код Бошњака, угњетач властитог народа и криминалац који уништава и Федерацију БиХ и БиХ“.

 

 

 

 

Срна

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*