Џихадисти са Косова планирали напад у Венецији! (ВИДЕО)

Италијанска полиција је ухапсила три пунолетне и једну малолетну особу са Косова. У питању су џихадисти који су планирали терористички напад на мост Ријалто у Венецији и убиство туриста и локалаца које сматрају "неверницима", преноси "Анса".

0

Италијанска агенција наводи да је акција, у којој су учествовали полицајци, карабинијери и безбедносне службе, извршена током ноћи у кућама ухапшених, од којих су сви имали уредне дозволе боравка у Италији.

Циљ терориста са Косова био је, према наводима из њихових прислушкиваних разговора, мост Ријалто.

„У Венецији ће одмах обезбедити одлазак у рај, колико је само неверника тамо. Постави бомбу на Ријалту.“ Тако је текао разговор косовских џихадиста о уништавању најпознатијег и најстаријег моста у Венецији, који је садашњи облик добио 1591. године.

Италијанска полиција саопштила је да су ухапшени Фисник Бекај, Даке Хазирај, Арјан Бабар и још један особа чије име није објављено.

Главни државни тужилац за подручје Венеције Аделки де Иполито казао је да су се терористи самостално обучавали и да су изводили симулације прављења експлозивних средстава у кући.

Он је такође навео да су сви ухапшени били „веома приврежени идеологији Исламске државе“ и хвалили њене последње терористичке нападе, укључујући и онај из Лондона 22. марта.

У акцији снага безбедности извршен је претрес 12 домова, десет у историјском центру Венеције и по један у Местреу и Тревизу.

Италијански медији су пренели да су најмање двојица радила као конобари у једном градском кафићу.

ТАНЈУГ

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*