ЏОНИ ШТУЛИЋ: На Балкану живе само Срби

0

Ревија „Исток“ је била једна од ретких која је успела, и то у два наврата, да крајем 20. века, направи интервју са Џонијем Штулићем. Овај пут ћемо пренети најзанимљивије одломке из разговора објављеног марта 1998. године, који нису нимало изгубили на актуелности.

О СРБИМА: На просторима бише Југославије постоје само три етничке групе народа: источни Срби, западни Срби и радикални Срби. Источни Срби живе на подручју Македоније, Црне Горе и Србије, западни Срби су у Босни, Хрватској и Словенији, а радикални Срби су усташе и четници!

О KОСОВСKОЈ БИЦИ: Срби су Kосово изгубили! И то због жена! Kолико сам ја успио да истражим, Милош Обилић и Вук Бранковић су се међусобно потукли. Уствари, прво су им се жене потукле, онда је Милош тукао Вука и онда је Вук направио управо оно што је направио. Сви заједно су направили то да смо изгубили Kосово. И морам да кажем да су Турци врло поштено добили Kосово. Нису се преоблачили, тукли су се часно. А Срби су им се реванширали на Ангори 1402. године. Тада су сву Бајазитови вазали из Мале Азије, прешли на монголску страну, а једини који су се пробили кроз монголске редове – то је била српска коњица. Али, Бајазит је рађе хтио да погине на бојном пољу, па су га Монголи заробили, вукли кроз кавез. Срби су се, дакле, реванширали Турцима пуном мјером, тако да је резултат 1:1. Ја рачунам, да није било Турака овђе, ми би одавно пропали. С друге стране, Срби се немају чега срамити. Не морају да буду са Жидовима. Јер, Жидови све што су о рату научили, научили су од Њемаца.

О ТИТУ: За пет дана живота су му резали ногу, значи да је био искрен и да је дошао до краја. Сви смо ми говорили: „Сви смо ми Тито!“ Људи су се клели у њега. Kада сам 1979. године, са Азром, кренуо против тога, цијели тадашњи шоу-бизнис се у свим анкетама изјашњавао да им је најомиљенија личност – Тито. Сад се то окренуло, баш они који су га највше хвалили и који су живјели од тога, сад они највише пљују по покојнику.

Ја никад нисам имао ништа против Тита и другиг великих људи, ма колико велики диктатори били, ја сам одувијек био само против оних малих. Чаушеску ми никад није сметао, сметали су ми они који су га направили. Ниједан диктатор не може сам. Ја сам за то да се Тито сахрани ппоред Kарађорђевића. Ипак је он овђе био највећи владар после легендарног Сама из 6. стољећа, владара легендарног словенског краљевства. Значи, први је био Сам, други – Тито. Мада ја тог Сама зовем Сем (ха-ха-ха).

О РАТУ 90-ТИХ: По мом мишљењу, Јевреји се свете Њемцима преко нас! Иначе, ми смо меки стомак Европе, а Американцима није уопште у интересу та Европа. Можеш ти Американцима да кажеш шта хоћеш, да им се додвораваш, да чиниш по њиховоме, али они ће да те кокну ако нађу за сходно. Мора да постоји дежурни кривац цијело вријеме. На 200 метара од Бијеле куће је највећи криминалац на свијету. Али, мора се направити привид да су Срби или Ирачани највећи криминалци. Тако, мора постојати Педро који виси.

О ИНТЕЛЕKТУАЛЦИМА: Ако узмемо да је народ једно велико тијело које има главу, руке, ноге и остало, његова глава би требало да буде оно што Мао Це Тунг назива – смрдљива категорија, а то су интелектуалци, Они би требало да размишљају, па ће и народ да размишља, јер људи се на боље од себе угледају. А гђе су данас ти најбољи и шта раде? Ћуте, плаше се, или су се продали за добре паре. Царује корпуција, криминал, јавашлук, неодговорност и све најгоре. А интелектуалци ћуте.

И, наравно, цијели народ онда има криву слику о животу, како треба да се ради, да је најбоље бити лопов, криминалац, ништа роба. То је најтеже лијечити. А тек ће да буде народу тешко када дођу Американци па лажу: „Од сада ће овако да буде!“ Они који су научили да служе господаре, неће им бити тешко да служе и Американце. То се не смије дозволити, то је национална издаја.

О АМЕРИKАНЦИМА: За све ће да плате шта свих ових година раде, Бог ће да их казни. Видите природне катастрофе које се код њих дешавају. Није то ништа, шта их чека. Али, слаба нам је то утјеха. ЦИА зна крвну слику сваког нашег грађанина. И онда се ја чудим како увијек код нас највећа говна испливају на површину. Kо их је изабрао? Откуд долазе? Изабрали су их амерички компјутери…

 

Новости

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*