Џонсон Лаврову: Желим да причамо о дестабилизовању Балкана

0

Британски министар спољних послова Борис Џонсон рекао је данас свом руском колеги Сергеју Лаврову да жели да разговара о тешким темама као што је припајање Крима и, како тврди, „руско дестабилизовање западног Балкана”.

Џонсон је то рекао на почетку разговора са Лавровим током прве посете Русији једног шефа британске дипломатије у последњих пет година.

„Наши односи с Русијом не могу бити као и обично док Русија наставља да покушава да дестабилизује европске земље, укључујући Украјину”, наводи се у саопштењу Џонсонове канцеларије, које је објављено уочи разговора.

Лавров је Џонсону на почетку разговора рекао да су британско-руски односи на веома ниском нивоу и то не, како је нагласио, због акција Русије.

Ројтерс наводи да се очекује да ће се Џонсон касније данас састати са критичарима Кремља, студентима и активистима који се боре за права ЛГБТ заједнице.

Џонсонова посета Русији долази у време када су односи између Лондона и Москве затегнути због различитих ставова по питању Украјине и Сирије, као и због оптужби, које Русија изричито негира, да се Москва мешала у политику разних европских земаља и да је подржала сајбер нападе и кампање за ширење дезинформација.

 

 

 

Танјуг

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*