Еди Рама: „Београд је спреман на уступке и компромисе, али не и на цепање српске територије“

1

Албанија и Kосово треба да имају заједничку спољну политику и једног председника који би симболизовао национално јединство, изјавио је премијер Албаније Еди Рама у Скупштини Kосова, преноси приштински дневник Бота Сот.

Рама је додао да је то тешко оствариво сада али да би могло да се догоди у следећој деценији.

Тој идеји се успротивио шеф посланичке групе Демократског савеза Kосова Авдулах Хоти, рекавши да то показује „недостатак поштовања за аспирације Kосовара за независном државом интегрисаном у Европску унију и НАТО“.

У Приштини је претходна два дана обележавања деценија од самопроглашене независности. Парадирали су и припадници оружаних снага БСK:

Из Србије почињу да стижу осуде Рамине изјаве.

Председник Српске народне партије (СНП) и министар за иновације и технолошки развој Ненад Поповић оцењује да је изјава Раме уперена против мира у региону и представља непријатељски чин према Србији и српском народу.

„Управо у овој изјави показује се прави циљ отцепљења Kосова и свих оних који су тај срамни чин подржавали – да се границе у региону прекроје у корист Албанаца и изазову нове тензије и сукоби на Балкану“, рекао је Поповић, а наводи се у саопштењу.

Он је додао да је Србија отворена за дијалог са Албанцима ради проналажења одрживог решења за статус Kосова, које ће бити у складу са Уставом Србије и Резолуцијом 1244 Савета безбедности УН.

„Београд је спреман на уступке и компромисе, али никако није спреман на то да се цепа српска територија, нити да такве сепаратистичке творевине као што је лажна држава Kосово улазе у међународне организације, а посебно у Уједињене нације“, рекао је он.

 

Мондо

1 КОМЕНТАР

  1. Jel su ovo ramine reci citiram:“….није спреман на то да се цепа СРПСКА територија, нити да такве СЕПАРАТИСТИЧКЕ ТВОРЕВИНЕ као што је ЛАЖНА ДРЖАВА Kосово улазе у међународне организације, а посебно у Уједињене нацијећ- PODEBLJAO SAM GLAVNE RECI, ZANIMLJIVO JE DA I ON TO ZNA I KAZE ZAR NE?

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*