Eduard Limonov: Mađarska i Hrvatska u Savetu za ljudska prava OUN – groteska

0

Mađarska i Hrvatska (umesto Rusije) u Savetu za ljudska prava u OUN deluju, da prostite, kao groteska.To je ismejavanje čovečnosti!

Obe su bile zadrte fašističke države 1941 – 1945 godine. Nezavisna država Hrvatska na čelu sa Antom Pavelićem je uspela da svojim zverstvima zaprepasti čak i Nemce. Priča o logoru Jasenovac izaziva čist užas, tamo je ubijeno 1,2 miliona Srba, Jevreja, Roma i drugih nehrvata. Na teritoriji hrvatske ustaške države bio je logor smrti za decu, jedini takve vrste na svetu. Samo je intervencija Katoličke crkve sačuvala hrvatske ratne zlocince (jer je među komandantima logora smrti bilo i desetak hrvatskih katoličkih sveštenika). Na naslovnoj strani francuskog izdanja knjige Egona Bergera „Jasenovac“ hrvatski vojnici dvoručnom testerom seku glavu srpskog mučenika. O, ne, to nije priča iz daleke istorije, već iz 1992 – 1993 godine, kada su Hrvati tokom „pobune“ protiv Jugoslavije ponovo činili zverstva nad Srbima. Bio sam tamo tih godina, znam.

Vojnici Crvene armije i narod na okupiranim delovima SSSR-a su mađarske divizije, pristigle u Sovjetski Savez zajedno sa nacistima, smatrali živoderima. Narod je više voleo Nemce, jer je mađarska okupacija bila gora. Najteža bitka u istoriji Drugog svetskog rata nije bila bitka za Berlin, već bitka za Budimpeštu. U čuvenoj pesmi koja je postala narodna su stihovi: „I na grudima njegovim je sijao / Orden za Budimpeštu“, Ne bez razloga. Orden za Budimpeštu nije bilo baš lako dobiti. Mađari, potomci Huna, borili su se žestoko. Trinaest godina kasnije, 1956. godine, tokom ustanka u Budimpešti, brutalno su vešali naše vojnike i oficire na ulične lampe, i činili neopisive okrutnosti, danas dostojne još samo Islamske države.

I takve države da budu u u Savetu za ljudska prava!?

Ujedinjene nacije treba sravniti sa zemljom, da ne smrde i da nas takve zemlje ne uče ljudskim pravima.

 

 

Ćirilizovano

POSTAVI ODGOVOR

*