ЕКСПЛОЗИЈА У КРАГУЈЕВЦУ Једна особа погинула, за три се трага, повређено 25 припадника војске и МУП-а

0

Једна особа је погинула, за три се трага, а 25 припадника Војске Србије и МУП је повредјено у експлозији која је одјекнула током гашења пожара у Техничком ремонтном заводу у Крагујевцу, саопштило је Министарство одбране.

– Према последњим информацијама, у експлозији која се данас догодила током гашења пожара у Техничком ремонтном заводу у Крагујевцу, једна особа је изгубила живот, за три се још трага, док је 25 припадника Војске Србије и МУП-а повређено – саопштило је Министарство одбране.

Сви поврђени, наводи се, збринути су у крагујевачком Клиничком центру и ван су животне опасности.

Испред крагујевачког Клиничког центра окупила се родбина и пријатељи повређених.

Њима се обратио директор КЦ Крагујевац Предраг Саздановић који је рекао да је много више лакше него теже повређених, медју којима и оних са тешким повредама и додао да ће се са више информација у јавност изаћи касније.

Експлозија се догодила око 13.45 сати када је експлодирао магацин А28 у коме је била велика количина тромблонских мина и других врста муниције. Током гашења пожара дошло је до још једне експлозије.

Како сазнајемо, након експлозије, кров магацина урушио се од високе температуре током гашења пожара.

Сва ватрогасна и возила Хитне помоћи упућена на место експлозије, преноси агенција Бета.

Директор Завода за хитну медицинску помоћ Александар Кличковић рекао је агенцији Бета да су у Техничко-ремонтни завод послали свих пет возила Хитне помоћи и да се додатно позивају у помоћ и медицински радници од куће.

У дежурној служби Ватрогасно-спасилачке бригаде у Крагујевцу речено је да су на место догадјаја послата сва расположива возила из тог града, односно шест ватрогасних и једно теренско возило, са 19 ватрогасаца.

Како јавља РТС, у целом граду су се затресли прозори, а четрдесет ватрогасаца, припадника војске и запослених Техничко-ремонтног завода гасе пожар.

Експлозивна средства у магацину била су припремљена за расклапање и уништење.

До експлозије је дошло у погону за делаборацију.

Блиц

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*