Електори траже доказе о Трамповој сарадњи са Русијом! Угрожена Трампова победа!

  Десет председничких електора који би 19. децембра требало да гласају за Доналда Трампа као новог председника САД затражили су извештај америчких обавештајних служби о свим истрагама које повезују Трампа с Русијом.

  0

  Девет демократа и један републиканац послали су отворено писмо шефу обавештајне заједнице Џејмсу Клаперу, у којем захтевају релевантне информације пре датума када ће морати да гласају за председника.

  „Желимо да чујемо од обавештајне заједнице да ли постоје отворене истраге о везама између Доналда Трампа, његове кампање или сарадника и мешања руских власти у америчке изборе, колико су опсежне те истраге, колико су далеко досегле, ко је био укључен у њих“, наводи се у саопштењу.

  Тражимо и извештај о свему што је откривено, јер је реч о питању које утиче на кључне факторе у нашем размишљању да ли Трамп може да буде председник САД.

  То писмо је послато дан након што су два демократска конгресмена предложила електорском скупу да размисли о блокирању избора Трампа за председника.

  Укупно 538 електора састаће се 19. децембра у главним градовима својих савезних држава и поднети службене гласове за председника.

  Трамп је освојио већину гласова у државама које дају 306 електора, док је Хилари Клинтон освојила већину у државама које дају 232 електора.

  Политичари који покушавају да зауставе избор Доналда Трампа покушавају да наговоре најмање 37 републиканских електора да окрену леђа Трампу, што би зауставило његов одабир и препустило коначну одлуку Конгресу.

  РТС

  ПОСТАВИ ОДГОВОР

  *