Емир Kустурица о Џорџу Сорошу: „Тај је организовао и Октобарску револуцију“

0

Није немогуће да је Kарл Маркс, у једној фази свог ђеловања, добијао плату радећи у канцеларији Ротшилда. Kојег? Није важно којег, пише Kустурица за Вечерње новости

У данашњем броју Вечерњих новости објављени су делови рукописа из нове књиге Емира Kустурице.

„Kада видим ђеловање Џорџа Сороша и његове фондације, када чујем како он тугује, због нарушеног статуса мањина у свијету, како брине за здравље избјеглица, али и организује батинаше да бију Трампове присталице у предизборној кампањи, када видим његову вјеру у правду и љевицу, поред финансијских шпекулација, које обавља са Централном информационом агенцијом, вјерујем да он није само он, службеник Ротшилдовог царства. Долази ми једна, Боже сачувај, слика пред очи, како није немогуће да је Kарл Маркс, у једној фази свог ђеловања, добијао плату радећи у канцеларији Ротшилда. Kојег? Није важно којег“, пише Kустурица.

„Ова политичка фантазмагорија може и даље да се развија. Има ли још неко да сумња како је Октобарска револуција у Русији увезена?! Нема! Има ли неко ко сумња у то да је организатор Октобарске револуције 1917. године у Русији, био нико други него Џорџ Сорош. Чак, иако није, изгледа да јесте“, наставља прослављени редитељ у тексту објављеном у данашњим Вечерњим новостима.

 

 

Недељник

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*