„Енглези Русима: Признајте да сте отровали Скрипаља, иначе ћемо отровати још неке”

0

АНТИРЕЛИГИОЗНИ центар моћи, који је у значајној мјери завладао Западом, хоће да загосподари читавим свијетом, и то политиком преваре, обмане, силе и трговином „све узимам а ништа не дајем”.

На том путу освајања свијета и наметања њиховог система вриједности и начина живота, највећа им је препрека голема Русија.

Не могу изаћи на крај директно са њом, зато им је основни циљ изолација Русије, да она остане сама, а сав свијет на другој страни. Тако би створили предуслове, а онда и потпомогли, да дође до грађанског рата у Русији, а онда и довели власт у Русији по њиховој мјери.

Нешто слично се у историји дешавало са Октобарском револуцијом, а озбиљних покушаја изазивања грађанског рата било је у процесу распада СССР-а за вријеме Горбачова и касније Јељцина. На сву срећу, мудрошћу руских родољуба и Божијом вољом, до тога није дошло.

У неколико претходних текстова сам говорио да је циљ остваривање изолације Русије и то на разне начине па и кроз лажиране догађаје, као и злоупотреба неких конкретних догађаја. Навешћу само три примјера:

Хилари Клинтон је изјавила да САД неће дозволити Путину да обнови СССР. Заправо, многе западне политичаре су кроз причу о обнови СССР-а, жељели да уплаше, прије свега државе некадашњег Варшавског пакта, играјући на „карту” њихових негативних осјећања и лошег искуства из тог периода (без обзира на неке позитивне елементе). Очигледно да се та лаж није могла примити јер предсједник Путин жели да обнови моћну Русију, која жели и чини добро и другима, што се најбоље може видјети у односу Мађарске и Русије.

Покушај сваљивања кривице на Русију за обарање путничког авиона са 298 путника изнад Украјине, такође није успио.

И сада, тровање бившег руског агента Сергеја Скрипаља и његове кћерке на територији Енглеске, покушава се искористити за кампању која би довела до изолације Русије (повлачење дипломата, покушај бојкота свјетског првенства у фудбалу).

Они ће и даље наставити смишљати и чинити злодјела како би им стратегија изолације Русије успјела. Можда ситуацију најбоље осликава виц: „Енглези говоре Русима, признајте да сте га отровали, иначе ћемо отровати још неколико… и тако док не признате”.

Од велике је важности да се лаж разоткрије, да истина изађе на видјело и да друге државе и народи, без обзира колико год да су мали, не ухвате се у „ђавоље коло” изоловања и опкољавања Русије.

Сваки народ има своју историјску улогу, свој крст и снагу да га носи. Српски народ, без обзира на своју величину, има велику улогу у историји човјечанства. Зато је тако нападан и разапињан. Али, таква улога подразумијева и прихватање невоља, која на крају српски народ крунише славом.

Српски народ неће учествовати у процесу неправедне изолације Русије, и тај примјер храбрости против неправде, који уједно даје и смисао постојања, шириће се и на друге. А Русија, уз Божију помоћ, имаће снаге и мудрости да предводи и заштити све оне  који то желе, а воле и теже истини, правди и слободи.

Побиједимо кризу радом, радујмо се и радимо.

 

Дане Чанковић

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*