ЕНГЛЕЗИ СКЛАЊАЈУ ГЕНЕРАЛА ДИКОВИЋА?!

0
Beograd, 6. maja 2014 - Nacelnik Generalstaba VS general Ljubisa Dikovic, predsednik Srbije Tomislav Nikolic i ministar odbrane Bratislav Gasic (L-D) tokom defilea pripadnika VS u kasarni "Dedinje". Egzercirom pripadnika Garde Vojske Srbije i svecanim defileom te jedinice danas je u kasarni "Dedinje" obelezen 6. maj, Dan Garde i godisnjica njenog formiranja. FOTO TANJUG / SRDJAN ILIC / tj

ЈЕСМО ЛИ КОЛОНИЈА: Енглези пензионишу начелника генералштаба, воде полицију и диктирају политику!

Немогуће је не повезати најаву пензионисања у прозападним медијима неретко сатанизованог начелника генералштаба Љубише Диковића и циничну, недипломатску изјаву британског војног аташеа од пре пар дана који је приметио да ће “Диковић вечито бити начелник”, износећи низ критика на његов рачун.

Информација да Британци, посредно, пензионишу онога који им не паше, а који се налази на челу армије једне суверене земље, међутим није једини вид колонијалног утицаја те државе на Србију.

Јавности је готово непознато да је реформисање полиције својевремено препуштено извесном Амадеу Воткинсу, Енглезу који је, симптоматично, рођен у Загребу, британском обавештајцу и човеку који је отворени НАТО експонент, а који је 2005. и 2006. године кроз “Школу невладиног сектора” створио лидере будућег арапског пролећа.

Ворткинс у неколико књига отворено промовише независно Косово и објашњава како Београд мора глумити “статус кво”, а радити на признавању, а истовремено је одржао запажено предавање на 2БС форуму (НАТО регионално) скуп у Подгорици, под називом “Позиционирање НАТО-а на глобалној шаховској табли”. Воткинс је саветник министра Стефановића по уговору из 2014. године, а о његовим мотивима довољно говори чињеница да ради волонтерски, односно без било какве надокнаде.

Да Енглезима није довољно да ведре и облаче војском и полицијом, односно безбедносним системом Србије, већ имају потребу да диригују и дневно политичким стварима, показује изјава народне посланице Маринике Тепић за ББЦ, која није ни крила како стоје ствари, већ је прокоментарисала да је хајка против ње, али и против опозиције престала или је смањена одмах након посете шефа британске обавештајне службе Београду. Она је истакла како верује да је то учињено по директиви.

Говори Србија

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*