ЕПИСKОП ТЕОДОСИЈЕ СЛУЖИО ОПЕЛО ЗА ИВАНОВИЋА „Оливер је био свима брат и пријатељ“

0

Грађани су се окупили испред храма Светог Димитрија у Kосовској Митровици где је служено опело за Оливера Ивановића.

У храму Светог Димитрија у северном делу Kосовске Митровице данас је служена литургија за упокојење Оливера Ивановића. Литургију је служио епископ рашко-призренски Теодосије.

„Молили смо се господу за покој његове душе. Оливер је био свима и брат и пријатељ и оставио је иза себе много искрених пријатеља. Све нас је дубоко покодила вест о његовој трагичној смрти и осећамо велику обавезу пред богом и пред њим, да се сада у овом моменту, молимо за покој његове душе“, рекао је епископ додајући да је Ивановића одликовала велика несебичночност и храброст.

„Био је и отац и друг и велики пријатељ сваком ком је требало“, истакао је епископ рашко-призренски Теодосије и додао да се Оливерова несебичност огледала у томе што никад није хтео да напусти Kосово.

Лидер ГИ СДП Оливер Ивановић убијен је у уторак ујутру испред своје канцеларије у северном делу Kосовске Митровице. Непознати нападачи испалили су у Ивановића више хитаца из возила у покрету, а потом се дали у бег. Ивановић је повредама подлегао у болници.

Више стотина грађана окупило се синоћ испред просторија странке, како би одали почаст страдалом Ивановићу. Грађани су се од Ивановића опраштаи белим ружама и паљењем свећа. Истовремено, неколико стотина грађана окупило се и на платоу испред Храма Светог Саве у Београду како би одали одали пошту Ивановићу.

Оливер Ивановић биће сахрањен у четвртак (12.30) на Новом гробљу у Београду у Алеји заслужних грађана.

Председник Србије Александар Вучић рекао је да је убиство Оливера Ивановића терористички чин и да ће Србија учинити све да што пре пронађе убице. Вучић ће за викенд отпутовати на Kосово.

 

 

Ало

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*