Еуроскептичне странке потписале „Штокхолмску декларацију“, обавезавши се на заштиту националних суверенитета

0

Еуроскептици из разних европских земаља потписали су декларацију у Штокхолму, обавезавши се на заштиту националних суверенитета, очување традиционалних културних вредности, и супротстављање радикалном исламу.

Представници странака попут УKИП-а, Шведских Демократа и политичких блокова из других европских земаља најавили су политику заштите демократије, контролу националних граница и смањење пореза.

Састанак је организирао Савез за директну демократију у Европи, групација десног центра у Европском парламенту, чији је УKИП највећи члан.

Потписници су се обавезали на пет тачака декларације, укључујући „консултовање народа о одлукама које утичу на будућност грађана као слободне и суверене националне државе“, као и „заштиту културних вредности и националних традиција“.

Једна од тачака обавезује на „смањење оптерећења претераног опорезивања те заштиту платежне моћи грађана и заштиту уштеђевине“.

Две последње тачке односе се на појачану контролу имиграције, те „заштиту од радикалног ислама на тлу Европе који прети нашој цивилизацији“.

У име УKИП-а декларацију је потписао Најџел Фараж, који је уједно изјавио да је „Брегзит био пример како народ може победити политички естаблишмент“.

„Веровање у националну демократију, веровање у властиту контролу над својом судбином, није питање левице или деснице, то је питање исправног или погрешног.“

Breitbart

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*