Ево који су делови коридора завршени, и колико нам још недостаје

0

Мапа ауто-путева Србије полако постаје комплетна, а пред вама се налази тренутни пресек стања које деонице су завршене и отворене за саобраћај, што ће вам олакшати планирање путовања и сатнице.
У мапама у наставку текста, детаљно је за сваки правац наведено на којим деоницама је изградња у току, које су недавно отворене, а шта је тек у плану за градњу.
v_WktkqTURBXy8yZGY1MzAwZjczMDMxMzQ1YmQ0NmI3ZTdiNmJkODI4NS5qcGVnk5UCzQMUAMLDlQLNAdYAwsOVB9kyL3B1bHNjbXMvTURBXy8xZDc0Y2I0MTcwNTk1MDQzNjYyOWNhYmQ2MDZmNTBmNi5wbmcHwgA

Коридор 10 – исток

Према поседњој верзији мреже ауто-путева, који смо добили у „Коридорима Србије“ може се закључити да на Коридору 10, источни крак, недостаје још 25,3 километара како би имали комплетан ауто-пут до границе са Бугарском.

Деонице које су у изградњи су Станичење-Пирот исток и Обилазница око Димитровграда (укупно 25,3 км). Радови би требало да буду готови до краја ове године.
Међутим, ако ускоро крећете на пут, рачунајте и на то да је деоница Просек-Црвена Река (22,5 километара) завршена недавно, али да још није отворена за саобраћај.

Коридор 10 – југ
r0nktkqTURBXy85YjI4OTI5MTc4NWZlNWY3YjI2MjZhMmI0NzZhNjExYS5qcGVnk5UCzQMUAMLDlQLNAdYAwsOVB9kyL3B1bHNjbXMvTURBXy8xZDc0Y2I0MTcwNTk1MDQzNjYyOWNhYmQ2MDZmNTBmNi5wbmcHwgA

На јужном краку Коридора 10, недостаје још 34,28 километара да се изгради како би и тај правац био комплетно „покривен“ ауто-путем до границе са Македонијом.

Радови су току на деоницама Грделица-Царична Долина, Царичина Долина-Владичин Хан и Српска Кућа-Левосоје.Како је недавно изјавила министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре приликом обиласка радова на Коридору 10, деоница Српска Кућа-Левосоје (8 километара) мора да буде готова до новембра.

Она је том приликом критиковала извођаче радова, и тражила да максимално појачају ангажовање, како би све било готово у предвиђеном року.

Тада је рекла и да се кроз Грделичку клисуру тренутно ради асфалтирање, а цео тај део ауто-пута предвиђен је за отварање до краја ове године.
Из „Коридора Србије“ је саоштено и да је извршен пробој десне тунелске цеви тунела „Манајле“, чиме је пробијен и последњи тунел на Коридору 10. Тунел „Манајле“, дужине 1.804 метра, налази се на јужном краку Коридора 10, аутопут Е 75, деоница Царичина Долина–Владичин Хан.
kmMktkqTURBXy8yYWJkNGEyZGVmOWZkNmY3YjM2YWQ2NWE4YmZiOTFhNy5qcGVnk5UCzQMUAMLDlQLNAdYAwsOVB9kyL3B1bHNjbXMvTURBXy8xZDc0Y2I0MTcwNTk1MDQzNjYyOWNhYmQ2MDZmNTBmNi5wbmcHwgA

Коридор 11

Што се тиче Коридора 11, ту има највише посла – недостаје још 67,8 километара ауто-пута од Београда до Чачка.
Деоница Сурчин-Обреновац требао би да буде готова до краја 2019, а деонице Обреновац-Уб и Лајковац-Љиг до новембра ове године.
Министарка инфраструктуре Зорана Михајловић изјавила је недавано да би до краја године, када радови буду готови, од Београда до Чачка требало да се стиже за сат времена.

Блиц

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*