Ево шта је Трамп рекао Комију па је то привукло пажњу посланика који сад траже снимке разговора

0

Позив је стигао након што је Трамп на Твитеру упозорио Комија да се „боље нада“ да не постоје снимци њихових разговора пре него што почне да разговара са новинарима
Након што је председник САД Доналд Трамп упозорио бившег директора Федералног истражног бироа (ФБИ) Џејмса Комија да се не обраћа медијима и да му је боље да се нада да не постоје снимци њихових разговора, високо позиционирани амерички посланици позвали су Трампа да преда све снимке разговора са Комијем.

Лидер демократа у америчком Сенату Чарлс Шумер упозорио је Трампа да би уништавање снимака било кршење закона.
„Уколико снимци не постоје, он би требало да се извини и Комију и америчком народу јер их је довео у заблуду“, рекао је Шумер. Како Бела кућа није нити потврдила нити негирала да постоје било какви снимци, републикански сенатор Линџи Грам позвао је Белу кућу да рашчисти да ли снимци постоје.
Коментари су уследили након што је Трамп упозорио прошле недеље Комија, путем свог налога на Твитеру, да се „боље нада“ да не постоје снимци њихових разговора пре него што почне да разговара са новинарима.

Како је раније пренео АП, Шумер је најавио могућност да његова странка покуша да стопира избор кандидата којег би председник САД Доналд Трамп предложио за новог директора ФБИ. Шумер је казао да би избор био заустављен све док Трампова администрација не би пристала да специјални тужилац истражи мешање Русије у америчке прошлогодишње председничке изборе и могуће везе те земље са Трамповом предизборном кампањом.

Трамп је недавно сменио Комија, наводећи да није способан ефикасно да води ФБИ. Коми је за шефа те службе поставио 2013. године бивши председник Барак Обама.
Као шеф ФБИ, Коми је надгледао истрагу о наводним везама Трамповог изборног тима и Русије.

Танјуг

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*