Evo šta Milićka misli o stavu Milorada Dodika da se spreči NATO vežba na Manjači?

0

Centar za evroatlantske studije iz Beograda (CEAS) na čijem čelu se nalazi Jelena Milić, jedan od najvećih NATO lobista u regionu, objavio je danas na svojoj internet stranici kao negativnu izjavu dana stav Milorada Dodika, predsjednika Republike Srpske o najavljenoj NATO vježbi na Manjači.

Dodik je ponovio da neće dozvoliti održavanje vojne vježbe na Manjači na kojoj bi se koristili avioni NATO-a koji nose osiromašeni uranijum. Tvrdi, da ne postoji povjerenje za tako nešto, ali i da ima dokaz da je izvršena kontrola aerodroma u Laktašima, sa koga bi polijetali avioni, uprkos ranijem demantiju informacija o potencijalnoj vježbi.

“Pozvaću 30 hiljada ljudi da blokiramo održavanje NATO vježbe na Manjači“, rekao je Dodik sinoć u emisiji Lazanski direktno.

CEAS je negativno ocijenio ovaj stav predsjednika Republike Srpske i iskoristio priliku da fukciju predsjednika Srpske derogira.

Predsjednik Republike Srpske je ustavna kategorija u BiH, dok potpis Centara za evroatlantske studije glasi „Predsednik BiH entiteta RS“ što ne postoji.

RTRS

POSTAVI ODGOVOR

*