Ево шта недостаје српској престоници да постане туристички центар света

0

Београд тренутно има 90 хотела – 3 од пет звездица, 48 од четири звездице, 28 од три звездице, 9 од две звездице и 2 са једном звездицом
Српска престоница мора да повећа број хотела ранга од једне до три звездице и реновира кључне изложбене и музејске просторе како би се наставило са развојем туризма, упозоравају експерти.

Београд тренутно има 90 хотела – 3 од пет звездица, 48 од четири звездице, 28 од три звездице, 9 од две звездице и 2 са једном звездицом – наводи се у извештају Министарства трговине, туризма и телекомуникација.

„У Београду постоји превише хотела од 4 звездице. Ови хотели су за бизнисмене, професионалце и друге посетиоце из вишег туристичког слоја. Ови хотели тренутно чине 53 одсто понуде, што је превише“, ртекао је шеф Српске асоцијације хотела ии ресторана (ХОРЕС) Георги Генов.

„Прикладнији удео ових хотела у укупном броју био би 34 одсто. Београду фале квалитетни хотели од 3, 2 или једне звездице за људе који долазе на викенд или се задржавају кратко током пропутовања“, објаснио је.

Њузвик

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*