Ево шта се дешава са нашим мозгом док чувамо тајну!

0

Скривање тајни исцрпљује наш ум.
Током живота свако од нас је поверио некоме своју велику тајну, док смо често пута и ми били ти којима су се тајне поверавале. Тајне није нимало лако чувати, без обзира на то колико се трудили.

Ново истраживање које је објављено у часопису „ПсyцНЕТ“, тврди да чување тајни није добро ни за ментално здравље. Скривање тајни доводи до пораста анксиозности код људи и представља исцрпљујуће искуство за ум, пише Аваз.ба.

Тим научника Универзитета Колумбија вршио је испитивање на узорку од 600 учесника и открио да је 96 одсто њих у том тренутку имало тајну, која је углавном била љубавне природе.

Учеснике су питали колико су пута у посљедњих месец дана били принуђени да сакрију тајну и колико често су мислили о њој. Оних који су о томе често размишљали, било их је дупло више од оних који нису. Тиме се показало да сама природа садржаја тајне која се чува није разлог проблема, већ то како се стање ума односи према информацији која на њега утиче.

Научници су закључили да размишљање о тајнама може да послужи као основа за даље истраживање на ову тему, са жељом да се нађе начин да се људима помогне и олакша суочавање са тајнама у будућности.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*